Stichting Vaccinvrij dient Wob-verzoek in over vaccinaties

Nieuws

De Stichting Vaccinvrij, opgericht ten behoeve van transparante voorlichting en het behoud van een vrije vaccinatiekeuze, heeft middels de ‘Wet op openbaarheid van bestuur’ een Wob-verzoek gestuurd naar het Ministerie van VWS, en naar het RIVM met het verzoek om transparantie wat betreft wetenschappelijk bewijs dat vaccineren veilig is. Volgens de wet moet er binnen vier weken aan dit verzoek worden voldaan.

Eind juni kondigde staatssecretaris Blokhuis aan dat de vaccinatiegraad een paar procent is gedaald, er een mediastorm is losgebarsten. Volgens Vaccinvrij hebben de kranten partij gekozen en is de berichtgeving onvolledig. In de hele eenzijdige ‘discussie’ ontbreekt de reden waarom goed geïnformeerde ouders niet langer willen vaccineren. In één zin: zij komen erachter wat er in vaccins zit en maken zich bezorgd over het ontbreken van veiligheidsnormen en transparant wetenschappelijk bewijs dat het veilig is om dit in te spuiten.

Met het indienen van het Wob-verzoekt hoopt de stichting meer openheid te krijgen over de besluitvorming. De wetenschappelijke onderbouwing van het RVP zou openbaar en gemakkelijk
toegankelijk moeten zijn voor de burger. De bevolking is niet alleen de gebruiker, maar financiert ook het RVP – en wij hebben recht op de garantie dat het veilig is.

Een citaat uit de brief:

‘Helaas is er veel maatschappelijke onrust. Steeds meer ouders denken dat ze binnenkort verplicht zullen
worden om vaccins in te moeten laten spuiten bij hun kinderen, terwijl zij ervan overtuigd zijn dat dit
ernstige bijwerkingen kan hebben. Dit is uiteraard een onhoudbare situatie en bovendien niet nodig.
De bezorgdheid van de ouders kan worden opgelost als het wetenschappelijke onderzoek dat de angst
van de ouders kan wegnemen openbaar wordt gemaakt.’

Lees hier de volledige brief »