Superfoods, zijn ze tot heil der mensheid?

Bianca Koskamp
Superfood

Superfood is een verzamelterm voor een reeks eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen.

Voedingsstoffen zoals: proteïne, mineralen, vitaminen, enzymen, anti-oxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren. En totaal vrij zijn van pesticide, chemicaliën en (groei)hormonen. Superfoods zijn krachtige geconcentreerde voedingsmiddelen met een ontzagwekkend vermogen ons lichaam te voeden en te herstellen. De beste superfoods zijn uitgebreid door David Wolfe onderzocht en gedocumenteerd in zijn boek “Superfoods”.

De Top 10 van David Wolfe:

Door het eten van deze superfoods zal je levenskracht en energie in grote mate toenemen. Ze verbeteren namelijk de algemene gezondheid, versterken het immuunsysteem, verhogen de serotonine productie, verbeteren het seksleven, zuiveren, voorzien het lichaam van alle nodige voedingsstoffen. En het allerbelangrijkste ze zorgen voor de zuurstofvoorziening naar de cellen in je lichaam. Superfoods zorgen ervoor dat we beter gevoed zijn terwijl we minder eten. Vaak hebben we de hele dag behoefte aan eten, alleen om ons bloedsuikerniveau op peil te houden, maar uiteindelijk krijgen we hierdoor slechts weinig echte voeding binnen. Onze alledaagse voeding, vooral fast food, bevat weinig essentiële voedingsstoffen.

Interne vitaliteit

Superfoods hebben een hoog niveau van interne vitaliteit als ze verbouwd kunnen worden zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ze zijn dus niet alleen goed voor jou maar ook voor de aarde omdat het gebruik ervan de biologische landbouw stimuleert. Precies zoals het bedoeld is! Kijk hier goed naar. De herkomst van de producten moeten voldoen aan hoogwaardige biologische landbouw, wil het een medicijn voor het lichaam zijn. Een ding zijn de wetenschappers over eens is dat superfoods veel antioxidanten bevatten en hiermee vrije radicalen kunnen opruimen (het restafval van ons metabolisme). Superfoods zijn geen medicijnen zoals sommige goeroes beweren, de oorzaak van veel ziekten ligt dieper. Wel kunnen goed gekozen superfoods bijdragen aan ziekten die voortkomen uit onze welvaart en tekorten in onze voeding opheffen.

Dit artikel is geschreven door Bianca Koskamp.

Advertentie:

Een sterker immuunsysteem opbouwen?

MOA bevat ingrediënten waarvan is bewezen dat ze een gezond immuunsysteem en celgezondheid bevorderen. De beste combinatie van antioxiderende superfoods die momenteel beschikbaar is. Lees meer over MOA »

Foto: Myrabella / Wikimedia Commons (CC BY-SA)