Teruglopen van borstvoeding zodra ik begon met werken

Ervaringen uit de praktijk
Teruglopen van de borstvoeding zodra ik begon met werken

Marlies heeft haar 2e kindje zelf gevoed tijden haar verlof. Heerlijk vond ze dat. Haar dochtertje groeide er goed op. Maar nu haar verlof voorbij is en ze weer aan het werk gaat, met drukke en onregelmatige diensten, holt de borstvoeding hard achteruit.

De hoeveelheid neemt af en ook de samenstelling of kwaliteit is afgenomen. Haar dochtertje jammert en huilt en wordt boos als er geen voeding komt. Marlies denkt eerst dat de oplossing zit in het ’s nachts extra bij voeden als ze zelf alle rust heeft. Maar dat breekt haar op en de productie neemt niet goed genoeg toe. Af en toe geeft ze een flesje bij, hoewel ze weet dat dat de terugloop van de voeding in de hand werkt. Het is immers een kwestie van vraag en aanbod. Maar haar dochtertje heeft honger en de groei stagneert. Haar verloskundige heeft ook wat tips die ze opgevolgd heeft, maar er blijft een flink tekort aan voeding.

Als ze bij mij komt nemen we de hele situatie door. Hoe staat ze er zelf in om te voeden nu ze ook haar aandacht bij haar werk moet houden en onregelmatige diensten draait? Is het misschien te hoog gegrepen? Maar daar wil ze niets van weten, ze heeft op haar werk speciale kolf tijden afgesproken.
Na het consult krijgt ze middelen mee en als ze me een week later belt, gaat alles een stuk beter! Meer voeding maar ook meer rust bij haar. En bij haar dochtertje natuurlijk. De groei is weer opgang gekomen. Het loopt weer lekker in het jonge gezin. Ze hoopt dat ze het zo nog een jaartje kan volhouden. En zo niet? Dan belt ze mij!

Henriette Metz, klassiek homeopaat
www.homeopathiepuur.nl