Uitgelicht: Praktijk Mieke Hilhorst in Hengelo

Uitgelichte praktijk

Voor alle klachten kunnen alle mensen terecht bij een homeopaat. Maar je ziet in de afbeelding ook de lemniscaat, het symbool voor oneindigheid, maar ook voor de wisselwerking tussen rust en beweging.

Alles is ook in beweging. De wereld, het land, de mensen, de gezondheidszorg. Steeds weer is het nodig om even de rust te vinden en te kunnen reflectere, overwegen. De alternatieve gezondheidszorg is ook in beweging, steeds meer mensen vinden hun weg naar een homeopaat. Vaak met klachten waar ze regulier niet verder mee komen of waar geen behandeling voor mogelijk is. Ook zien we mensen die liever zo min mogelijk reguliere medicatie willen gebruiken of veel last hebben van bijwerkingen.

Neem bijvoorbeeld vrouwen in de overgang, die zijn vaak een en al beweging. Het humeur, de opvliegers, de onrust en irritaties, gewichtstoename, moeheid, hoofdpijn, huilbuien. Wat een beweging, wat een chaos. En wat deze vrouwen willen is rust en kalmte. Regulier kan men hormonale medicatie voorschrijven, een migraine middel, of zelfs een antidepressivum.

Een homeopaat gaat samen met de patiënt op zoek naar de oorzaak, de aanleiding. Er zijn diverse homeopathische middelen die het hormonale evenwicht helpen herstellen. Hierdoor kunnen de klachten drastisch verminderen. En niet alleen fysiek maar ook emotioneel werken de middelen ondersteunend. Samen gaan we op zoek naar de juiste middelen. De patiënt voelt zich vaak op korte termijn beter en kan weer functioneren zoals ze graag wil.

Er komt rust!

Mieke Hilhorst
Klassiek homeopaat RH
miekehilhorst@voorallemensen.nl
tel: 06-48031209