Uitgelichte praktijk: Alja Schokker

Alja Schokker

Klassieke homeopathie: mijn passie voor mensen, voor gezondheid en welbevinden kan ik daar zo mooi mee combineren. En al 21 jaar doe ik dat met heel veel plezier (en succes). En ik leer nog steeds zoveel van mijn cliënten!

Gezondheid in de breedste zin van het woord: je wel bevinden, vrij zijn te kunnen doen wat nodig of belangrijk voor je is, zonder lichamelijke, emotionele of mentale beperkingen. Welbevinden: je stemming, je energie, je denken en doen zodanig, dat je je er goed bij voelt. Hoe mooi is dat?? Dat gun ik iedereen.

In mijn praktijk zie ik mensen van alle leeftijden, die op deze gebieden vragen hebben waar ze niet naar tevredenheid uitkomen. Die vragen variëren van jeuk of stijfheid of pijn tot depressiviteit, van te druk in hoofd en lijf tot van algemene malaise, van hormonale problemen tot slechte weerstand en elk virus meenemen. Van een heel acute situatie tot langer bestaande problemen.
Ik geef met grote regelmaat de “eerste hulp-met-homeopathie”-cursus: deelnemers leren wat homeopathie is, hoe het werkt en vooral om in alledaagse pechsituaties en bij zieke kinderen te weten welke homeopathische middelen uit de eerste hulpkit het meest geschikt zijn. Zo kunnen mensen in acute situaties zelf handelen – met mij als homeopaat als ‘help-desk’ op de achtergrond voor als het niet lukt of als behandelend homeopaat als het toch verder gaat dan een acuut probleem. En vooral zie ik vrouwen in de fase van zwanger zijn, moeder worden, moeder zijn, en hun kindjes.

Je zult zwanger zijn en niet kunnen slapen. Je zult zwanger zijn en jezelf niet meer kennen vanwege stemmingswisselingen. Je zult zwanger zijn en je steeds niet fit voelen – en liever geen medicijnen willen gebruiken. Of: je bevalling komt niet op gang (omdat je kindje het zo naar zijn zin heeft in jouw buik? Omdat je stiekem erg opziet tegen het gaan loslaten van je kindje?). En je wilt toch heel graag “natuurlijk” bevallen. Een homeopathische ‘bevalset’, die te voren is toegelicht (vooral aan de a.s. vader ?) geeft dan extra mogelijkheden de natuurlijke gang te ondersteunen / te bevorderen. En ook: je herstelt niet goed na de bevalling, je kindje heeft opstartproblemen, moet teveel huilen, wil niet slapen, de borstvoeding gaat niet vanzelf goed, de krampjes of het spugen zijn te erg.

Bij het opgroeien zijn er altijd hobbels en bobbels; de meeste komen vanzelf wel weer goed, met dank aan ons zelfherstellend vermogen. En toch, soms is een kind te vaak ziek, zit het te lang niet lekker in zijn vel, heeft het teveel moeite met slapen of met nieuwe dingen of reageert het niet goed op een reguliere behandeling.

In al die situaties is er gelukkig klassieke homeopathie: mild en veilig, zonder bijwerkingen, en altijd maatwerk. Het gaat immers om jou en jouw (beleving van de) situatie of klachten. Bij een eerste contact inventariseren we welke dingen meespelen bij datgene waar je last van hebt en zoek ik uit waarmee dat behandelbaar is. De homeopathische middelen doen de rest. In de tijd dat je die middelen gebruikt hebben we contact wanneer nodig, spontaan of op afspraak. Met app, mail of telefoon, bij mij in de praktijk, in het gezondheidscentrum of bij je thuis.
Heb je vragen of wil je meer informatie: laat het weten! Graag tot ziens,

Alja Schokker
klassiek homeopaat, lid NVKH, in Goutum en Leeuwarden
www.aljaschokker.nl – tel. 06 1075 9693 – info@aljaschokker.nl

Alja Schokker