Vergoeding alternatieve geneeswijzen 2015

Nieuws
zorgverzekeraars

De NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten) heeft een overzicht opgesteld met de vergoedingen van alternatieve geneeswijzen voor 2015.

In het overzicht worden vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen getoond, waaronder homeopathie. In veel gevallen wordt uitgegaan van een maximale vergoeding per dag, dat een stuk lager ligt dan het gemiddelde tarief voor een consult. U zult dus, ook bij een aanvullende vergoeding voor alternatieve geneeswijzen nog zelf een deel moeten betalen. Het is belangrijk om bij het selecteren van een zorgverzekering naar het totale pakket te kijken en niet alleen de vergoeding van alternatieve geneeswijzen. Zo verschilt het tarief voor de basisverzekering per zorgverzekeraar en kan een extra aanvullende vergoeding voor andere zorguitgaven gewenst zijn.

Ruime vergoeding homeopathie

Er zijn voor 2015 drie zorgverzekeraars die alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie in de aanvullende verzekering ruim vergoeden. Deze zorgverzekeraars hanteren geen maximum vergoeding per dag, maar vergoeden 80-100% van het consulttarief tot een jaarmaximum.

Bekijk hier de volledige vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen 2015 »

Vragen over uw vergoeding of zorgverzekering?

Heeft u vragen over uw zorgverzekering of vergoeding voor 2015? Raadpleeg dan uw klassiek homeopaat voor meer informatie.