Vet gezond: 6 tips voor goede vetten

Week van de Homeopathie 2016
Olijven

Goede vetten zijn onmisbaar in een gezond en gevarieerd dieet. Je moet dan denken aan onverzadigde vetten en omega-3/6 vetzuren, zij kunnen de kans op overgewicht juist verkleinen!

Bovendien heb je daarnaast minder kans op hart- en vaatziekten en ze houden je hersenen actief. Er zijn enkele producten waarin we deze bestandsdelen kunnen vinden:

  1. Eieren: eet gerust een eitje, het eigeel bevat veel omega 3-vetzuren.
  2. Olijven: 7 olijven bevatten 3 gram vet en 27 calorieën. Heerlijk bij de borrel!
  3. Roomboter: je kunt beter kiezen voor roomboter dan voor margarine. De laatste bevat vaak transvetten. Eén eetlepel roomboter op een snee brood is een goede richtlijn.
  4. Zonnebloempitten: ze zitten vol met mineralen, eiwitten, omega-3/6 vetzuren en vezels. Je leukt er ook nog eens je salade mee op.
  5. Vis: zalm, tonijn en makreel bevatten veel omega 3-vetzuren. Je kunt ze goed combineren met sojabonen.
  6. Notenboter: alle vormen van notenboter zijn gezond voor op je brood. Denk aan pindakaas en cashewnoten. Twee eetlepels amandelboter bevatten zo’n 18 gram gezonde vetten.

Dit artikel is geschreven door klassiek homeopaat Brenda van Os.

Foto: Frédérique Voisin-Demery (Flickr, CC BY)