Warm weer? Neem een warme douche

Actueel
Douchen

Een warme douche voor het slapen doet wonderen schreef de Telegraaf in een artikel met tips om het hoofd koel te houden tijdens een hittegolf of meerdere zomerse dagen achter elkaar. 

Onder de foto bij het artikel de opmerking: ‘Maar wie echt wil afkoelen, kan beter een warme douche nemen’. Laat dat nou het basisprincipe van de homeopathie zijn! Zou deze natuurwet dan alleen bij afkoelen werken en niet in de behandeling van allerlei ziekten? Het is vanuit ‘wetenschappelijk’ oogpunt bezien onmogelijk: een natuurwet die op basis van willekeur werkt.

Een erop lijkende kunstmatige prikkel

De natuurlijke oververhitting wordt het beste en het meest effectief bestreden met de kunstmatige warmte van een warme douche. Zo wordt de natuurlijke ziekte het beste bestreden door het eigen herstelvermogen te prikkelen door een erop lijkende kunstmatige ziekteprikkel. Want het resultaat bij kunstmatige oververhitting is afkoeling. Zo is bij het toedienen van een kunstmatige ziekte een natuurlijke gezondheid het gevolg. En op die basis is homeopathie gebaseerd.