Wereld Reuma Dag

Nieuws
Reuma handen

Op Wereld Reuma Dag, 12 oktober, wordt jaarlijks wereldwijd de aandacht gevestigd op de ernst van reumatische aandoeningen en de impact die het heeft op het leven van mensen. Wereld Reuma Dag is ook altijd het moment voor een grote voorlichtingscampagne van het Reumafonds.

Reuma is een serieuze aandoening die vraagt om een serieuze aanpak. In de reguliere geneeskunde worden met name de gevolgen van deze ziekte behandeld met middelen voor pijnbestrijding en ontstekingsremming, zoals als diclofenac, ibuprofen en methotrexaat. Zo wordt het ziekteproces hooguit wat vertraagd en draaglijker gemaakt voor de patient. De genoemde medicijnen hebben echter bijwerkingen die nadelig zijn voor de gezondheid.

Reuma en homeopathie

Wat minder bekend is, is dat je met homeopathie een stap verder kunt gaan door ook de oorzaak te behandelen. In veel gevallen ligt die oorzaak in de erfelijke sfeer. Meestal als iemand een reumatische aandoening heeft, is er in de familie wel een ouder of grootouder te vinden die aan dezelfde of een gelijksoortige ziekte lijdt. We hebben in de homeopathie, naast middelen voor pijnbestrijding en ontstekingsremming, een bijzondere groep medicijnen tot onze beschikking die de erfelijke oorzaak kan behandelen. In de praktijk zien we dan dat niet alleen de klachten draaglijker worden, maar ook het ziekteproces tot stilstand komt en de patiënt kan genezen van reuma. Hoe vroeger in het ziekteproces de behandeling gestart wordt, des te meer profijt heeft de patiënt, omdat de schade die reuma veroorzaakt dan nog beperkt is.

Homeopathische geneesmiddelen hebben, mits door een deskundige toegepast, geen bijwerkingen. Dat is een groot voordeel omdat de lichamelijke conditie en de organen minder te lijden hebben. Binnen de Stichting Hahnemann Homeopathie is er een kerngroep van homeopaten die zich intensief bezig houdt met de behandeling van reuma in al haar vormen. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@klassiekehomeopathie.nl.

Lees hier meer over reuma en homeopathie »