Wonderbaarlijk de mens

Blog
mens zijn

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende samenstellingen met één gezamenlijke noemer en dat is ‘het mens zijn’.  

Maar in hoe we zijn, wié we zijn, hoe we er uit zien, wat we doen, leuk vinden, hoe gevoelig we zijn of juist ongevoelig,  dat zijn allemaal unieke dingen in ons als mens aanwezig.

Eigen-heid

Eigen-zinnigheid

Eigen-wijsheid

Allemaal verwijzingen naar ons eigen zijn, uniek zijn, authenticiteit en bijzonderheid.

Ingrediënten van voorouders

We zijn eigenlijk een hoopje ingrediënten van vader, moeder, maar ook van opa, oma, tante, over- en over-overgrootouders. Tel daarbij op welke ziekten onze voorouders hebben gehad, hebben ze veel medicijnen moeten slikken, hun talenten of eigenaardigheden, hun karaktereigenschappen…

En met dát specifieke hoopje ingrediënten wordt jij geboren.

En jij bent anders dan jij en jij en jij…. 

Bijzonder!  

Erfelijke lijnen

We zijn daarin wel aan natuurwetmatigheden gebonden, want uit de mens kan immers alleen maar de mens geboren worden en geen zebra of giraffe.  Gelukkig maar,  want anders hadden we wel een serieus ander probleem.  

Wel zien we erfelijke  lijnen, want Sterre heeft toch écht wel het neusje van opa Kees. En als je goed kijkt dan gebeuren er bijna dezelfde soort dingen in het leven van Jurre als in dat van vader Jeroen. Maar zusje Bente is ook wel een mengelmoesje van haar paps en mams….

En zo zien we lijnen ontstaan in uiterlijk, vaak ook levenslijnen in de biografie, in keuzes die gemaakt worden, talenten of juist zwaktes, eetgewoontes en smaak voor- of afkeuren en slaappatronen.  

Hoe dan ook, de appel valt vaak niet ver van de boom. 

Eigen identiteit en authenticiteit

Gezondheid is dan ook het beste te behouden of weer te veroveren als we dicht bij onszelf blijven. Als we onze eigen natuur, identiteit en authenticiteit mogen, kunnen bewaken, leven en behouden, zijn we goed in balans. Dan komen we het meest tot ons recht, zijn we wie we in wezen zijn en ont-wikkelen we onze eigen unieke rode draad. En als we ont-wikkelen betekent dit dat alles er vanaf het begin al in besloten lag.  Hoe bijzonder is dát? 

Aan ons om recht te doen! 

Volg je ‘rode draadje’

En ga je, moet je,  van je rode draadje afwijken om welke reden dan ook?  Dan worden we ziek…

Dan ontwikkelen we klachten, ieder weer in zijn eigen gevoeligheid en zwakte.

Als homeopaat zoeken we naar dát unieke rode draadje van de persoon die bij ons zit!  Om te kijken hoe het er oorspronkelijk uit zag.

De middelen fungeren als een soort van navigatie; we voeren  ons ‘thuisadres’ weer in. 

Ergens vanaf dat punt waren we immers van ’t padje…   Alle bij ons aangesloten collega’s werken op dezelfde manier. Bel of mail gerust. Je vindt ze bij ‘praktijken’.  Ze staan graag voor je klaar!