Acute praktijk (EHBO)

Homeopathie in de herfst

Het homeopathische EHBO-doosje is een uitkomst voor elk gezin. Zeker voor een gezin met kinderen, waar valpartijen, brandwonden, koorts, zere oortjes, doorkomende tanden, wespen- of muggensteek regelmatig voorkomen. Het is een handzaam doosje dat in iedere tas past en waar ongeveer 30 homeopathische middelen in zitten die in acute situaties direct gebruikt kunnen worden. Ook voor dagelijkse huis, tuin en keuken ongelukjes is het een onmisbaar kleinood.

Bij het EHBO-doosje hoort een boekje ‘Acute praktijk’, waarin beschreven staat welke middelen voor welke situaties het beste ingezet kunnen worden. Veel klassiek homeopaten RH geven ongeveer twee keer per jaar een korte cursus om de middelen en hun werking toe te lichten. Handig én verhelderend!

Het EHBO-doosje is via je homeopaat te bestellen. Meestal heeft hij of zij deze wel op voorraad. Een investering voor jaren, want homeopathische middelen kennen geen ‘houdbaarheidsdatum’. Ze blijven honderden jaren hun kracht behouden!

Richtlijnen voor de dosering in acute situaties:

  • Direct gebeurd? Korreltje in de mond
  • Tijd later? Ruikflesje gebruiken, 5x schudden
  • Ernstige situaties? Iedere 5 minuten herhalen, met 5x schudden Verbetering? Intervallen groter maken Bij acute ziekten ruikflesje, 5x schudden en elk uur herhalen Belangrijk: Na twee innamen moet er verbetering intreden! Anders is het middel niet goed gekozen.

Bij twijfel raadpleeg je homeopaat!