Borstontsteking verholpen

Borstvoeding en homeopathie
Borstvoeding

Er belde een moeder naar de praktijk met de verheugende mededeling dat zij oma was geworden!

Geweldig, en alles was goed! Heerlijk is dat als er een gezond, nieuw mensje de wereld kan begroeten. Toch had zij een vraag: of ik wat had voor de borstontsteking van haar dochter, die dus een paar dagen geleden bevallen was. Zelf (oma dus) had in het acute EHBO boekje voor de homeopathie, die ze had omdat ze vorig jaar een EHBO cursus voor homeopathie volgde, al het één en ander nagekeken. Maar toch wilde ze even overleggen over welk middel hier het beste kon worden toegepast. En dat is altijd goed, natuurlijk. Dat kun je beter doen, dan iets geven wat misschien niet helemáál past. Het maakt bovendien soms ook uit waardóór de borstontsteking is ontstaan: meestal is dat het geval omdat de baby de borst niet goed leegdrinkt.

Algemene adviezen als goed de borst leeg laten drinken, extra aanleggen, beginnen met de aangedane borst, masseren kunnen ook helpen. Vaak wordt vanuit het consultatiebureau of de verloskundige aangegeven om koude compressen er op te leggen. Dit, om de ontsteking niet verder te laten uitbreiden. Toch vinden sommige vrouwen warmte erop fijner, en daar is ook niets mis mee! Want juist door de warmte wordt de bloedtoevoer verhoogd, zodat afvalstoffen ook snel kunnen worden afgevoerd. Het is dus heel persoonlijk wat iemand het prettigst vindt.

Terug naar de jonge moeder met de borstontsteking: zij kreeg een homeopathisch middel wat ze zo vaak mocht gebruiken als nodig was, totdat de pijn minder werd. Dan kon ze ook minderen met het middel. Door middel van het homeopathisch middel, wordt het lichaam zélf aangezet tot genezen, op een heel natuurlijke manier. Dan kan het de volgende dag al over zijn! En dat is heerlijk,zowel voor moeder als kind.

Dit artikel is geschreven door Ynette Mulder.

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt »

 Photo Credit: Ania i Artur Nowaccy via Compfight cc