Homeopathische middelen

Algemeen
Homeopathische middelen

Homeopathische middelen worden bereid op basis van een extract (oplossing) van minerale, plantaardige of dierlijke oorsprong. In de klassieke homeopathie gaan we er van uit dat het toedienen van de oorspronkelijke vorm symptomen geeft die lijken op die van de ziekte.

Klassieke homeopathie is gebaseerd op het gelijksoortigheidsbeginsel, de overeenkomst van symptomen. De grondstof of oertinctuur wordt in een aantal stappen verdund en geschud, het zogenaamde “potentiëren“. Het extreem verdunde eindproduct, het homeopathische geneesmiddel, laat de ziekte zonder bijwerkingen verdwijnen.

Voorbeeld:
Als iemand gestoken wordt door een wesp zal de klassiek homeopaat het middel ‘Apis’ geven, dat bestaat uit verdund bijengif. Het lichaam reageert op een andersoortige prikkel, die lijkt op de werkelijke prikkel. De Apis zet het lichaam aan om, op basis van herkenning, het ziekelijke proces (de dikke zwelling) om te keren.

Homeopathische middelen bestaan altijd uit een klein flesje water, met een druppeltje alcohol voor de houdbaarheid en een gepotentieerd mineraal, plantaardig of dierlijk extract. Wat zijn homeopathische potenties? »

Bekijk hier enkele homeopathische middelen »

 

Overheid geeft homeopaten een communicatieverbod

Deze website geeft u informatie over het nut van homeopathie voor uw gezondheid en welzijn. Maar op straffe van hoge boetes verbiedt (!) de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ons homeopathische middelen te noemen in relatie tot ziekten. En dat terwijl u wellicht uit eigen ervaring weet dat deze middelen geen bijwerkingen hebben en niet giftig zijn. Lees verder »