Dag van Krachtenbundeling tegen Stofwisselingsziekten

Actueel
stofwisselingsziekte

Iedere week worden gemiddeld 15 kinderen geboren die de diagnose metabole ziekte gaan krijgen.

Voor veel van deze kinderen bestaat nog geen goede behandeling. Hierdoor zullen zij ernstig lichamelijk en/ of verstandelijk beperkt raken of vaak al voor hun 18e verjaardag overlijden.

Stofwisselings- of metabole ziekte

Een stofwisselingsziekte ofwel metabole ziekte ontstaat wanneer het lichaam een specifiek enzym mist. Voedingsstoffen uit eten en drinken worden dan niet omgezet naar lichaamseigen bouw- en energiestoffen. Het gevolg hiervan is dat er schade en functieverlies van organen ontstaat. Er zijn vele verschillende soorten metabole ziekten, wel meer dan 1500. De symptomen zijn heel divers. Symptomen kunnen vlak na de geboorte optreden, maar ook pas zelfs op bijna volwassen leeftijd. De prognose is zeer verschillend en slechts 3% van alle stofwisselingsziekten zijn redelijk goed behandelbaar.  Maar een ding is zeker de impact en de gevolgen zijn slopend voor zowel de patiënt(jes) zelf als hun omgeving.

Hielprik

Voor alle pasgeboren baby’s in Nederland is de hielprik beschikbaar. De hielprik kan 19 behandelbare stofwisselingsziekten aantonen. Hoe eerder zo’n ziekte ontdekt wordt, hoe sneller een behandeling gestart kan worden. Daarmee kan ernstige schade aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling voorkomen of beperkt worden

Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben te maken met een stofwisselingsziekte. Om hier meer aandacht voor te vragen heeft de Axel Foundation de ‘Dag van Krachtenbundeling tegen Stofwisselingsziekten’ in het leve geroepen.

De impact

Jaarlijks op 17 Oktober wordt stilgestaan bij de impact van de stofwisselingsziekten op patiënten en hun gezinnen. Ook wordt er op deze dag aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen en worden er speciale acties georganiseerd.

Wanneer er meer bekendheid is kunnen mensen kiezen om te helpen. En dat is hard nodig, want onderzoek naar oplossingen voor en preventie van metabole ziekten kost geld.

Homeopathie en stofwisselingsziekten

Een stofwisselingsziekten is dus niet te genezen. De behandeling ervan is beperkt. De impact van de ziekte brengt veel verdriet en intensieve zorg met zich mee. Niet alleen voor de patiënt zelf maar ook voor de andere gezinsleden, denk hierbij ook aan relationele, financiële en sociale aspecten. Naast de reguliere behandeling kan een homeopathische behandeling een mooie en waardevolle aanvulling zijn. Voor zowel de patiënt zelf als zijn naasten kan een homeopathische behandeling ondersteunen op zowel fysiek als mentaal vlak.

Wil je hier meer over weten? Neem dan eens contact op met een klassiek homeopaat.

Op www.klassiekehomeopathie.nl vind je een klassiek homeopaat bij jou in de buurt.