Duurzaam genezen door homeopathie

Actueel
Homeopathie

Op 10 oktober vieren wij in Nederland alweer de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid. Een dag waarop Urgenda, dé stichting in Nederland met duurzaamheid als doelstelling, wil laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging eigenlijk al is. Met andere woorden: duurzaamheid wordt steeds normaler.

Met het oog op gezondheidszorg lijkt duurzaamheid helaas achter te raken. Homeopathie is nog niet voor iedereen normaal. En dat terwijl het de meest duurzame vorm is om te genezen. Waarom? Dat hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Natuurlijke middelen

De klassieke homeopathie is een alternatieve geneeswijze waarbij wordt gekeken naar de samenhang tussen klachten en symptomen. Een belangrijk onderdeel van de klassieke homeopathie is dat de middelen die gebruikt worden 100% natuurlijk en veilig zijn. Dit wil zeggen dat het natuurlijke middelen zijn, die geen giftige stoffen bevatten en daardoor makkelijk te gebruiken en weer makkelijk uit te scheiden zijn voor het lichaam. De natuurlijke homeopathische geneesmiddelen zorgen niet voor bijwerkingen en onderdrukken de klachten van het lichaam niet. Je natuurlijk herstel vindt plaats door het stimuleren van je eigen afweersysteem. Op deze manier herstel je op een duurzame wijze de balans van je lichaam. Aan het maken van homeopathische middelen gaat ook geen chemisch synthetisch proces vooraf, wat bij veel andere medicijnen in de gezondheidszorg wel het geval is.

Onafhankelijk

Homeopathische middelen worden niet getest op dieren, dit in tegenstelling tot veel andere medicijnen. In de homeopathie testen we op mensen. Dieren kunnen ons niet vertellen wat zij voelen. De mens, voor wie de middelen ook bedoeld zijn, kan dat wel. Naast die onafhankelijkheid van dierproeven, is er in de homeopathie een ander soort onafhankelijkheid. De homeopathische middelen zorgen er namelijk niet voor dat je afhankelijk wordt van het middel, wat bij veel medicijnen uit de ‘normale’ gezondheidszorg wel het geval is. Uiteindelijk kan jouw lichaam makkelijk weer zonder de natuurlijke homeopathische middelen. De onderliggende oorzaken van de klachten zijn aangepakt, en ook op de lange termijn zullen deze klachten wegblijven.

Kostenbesparend

Doordat de klachten op de lange termijn wegblijven, is de klassieke homeopathie ook kostenbesparend. Verpleging en revalidatie zijn minder nodig bij het uitblijven van klachten, waardoor niet alleen de ‘patiënt’ maar ook de gehele gezondheidszorg bespaart op kosten. Ook is het niet nodig om steeds weer nieuwe medicijnen te kopen. Daarnaast hoeven er minder medicijnen geproduceerd te worden in de farmaceutische industrie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar dit scheelt ook in de kosten voor het maken van medicijnen. De natuur ís er al en hoeft dus niet geproduceerd te worden. We moeten er alleen wat mee doen.

Je zorgverzekering en homeopathie

De werking van de homeopathische geneesmiddelen is wetenschappelijk bewezen, ook al is dit niet bekend bij het grotere publiek. De werkzaamheid is gebaseerd op natuurwetten en staat niet meer ter discussie. Het is dáárom dat de Zwitserese overheid na de grootste meta-analyse met betrekking tot homeopathie ooit, na een volksraadpleging toegelaten tot de basisverzekering. Het is dan ook niet voor niets dat de Nederlandse zorgverzekeraars dit erkennen en homeopathie vergoeden vanuit een aanvullende zorgverzekering. De homeopaat die jou behandelt, moet wel erkend zijn en aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH). Ga zorgverzekeringen vergelijken en kom erachter welke zorgverzekeraars aanvullende zorgverzekeringen aanbieden met homeopathie. De inhoud van elke verzekering verschilt per verzekering en zorgverzekeraar, maar het is de moeite waard om je hierin te verdiepen. Jij wilt toch ook bijdragen aan duurzaamheid én je eigen gezondheid?

Dit is een partnerbijdrage van Pricewise