De chronische ziekte Multiple Sclerose

Multiple Sclerosis

Multiple Sclerose, afgeleid van het Latijnse ‘multiplum’ wat ‘meervoudig’ betekent en het Griekse ‘sklerosis’ wat ‘verharding’ betekent.

MS of Multiple Sclerose is een aandoening van het centraal zenuwstelsel en regulier gezien misschien een auto-immuunziekte. In de eerste fase van deze ziekte wordt de myelineschede van de zenuwvezels aangetast. Bij chronische ziekten is het belangrijk de etiologie te vinden ten aanzien van het ontstaan van de chronische ziekte en de erfelijke belasting in kaart te brengen.

Dit geldt natuurlijk bij uitstek voor alle chronische ziekten. Ze zijn nooit van de ene dag op de andere ontstaan, maar hebben een langere tijd nodig om zich te ontwikkelen. De kunst is om het begin van deze ontstaansgeschiedenis te ontdekken.

Soms ligt deze ontstaansgeschiedenis in de erfelijke belasting, soms heeft de briografie van iemand het ontstaan van de klachten getriggerd en soms zijn medicijnen, wellicht eerder voor andere klachten voorgeschreven en veel vaccinaties, de aanleiding om een onderliggende latente ziekte aan te wakkeren.

Homeopathische behandeling van Multiple Sclerose

In de behandeling is het noodzakelijk om dit te analyseren. Multiple Sclerose is een ernstige, soms snel, soms langzaam verlopende ziekte. De ervaringen die we hiermee in onze praktijken hebben opgedaan zijn divers. Vaak kan het proces vertraagd worden waardoor de patiënt veel langer de kwaliteit van leven kan behouden en rustig alles kan doen wat hij of zij wil.

Goede omstandigheden zijn daarbij een must! Stress is voor iedereen slecht, maar voor de Multiple Sclerose patiënt telt dit dubbel. En mochten er omstandigheden zich voordoen die verdriet of ergernis brengen, dan kunnen acute homeopathische middelen de invloed hiervan zeer gunstig beïnvloeden. De weerstand, die iemand gebukt doen gaan op mentaal emotioneel niveau, neemt toe en de gebeurtenissen hebben minder impact.

De vitaliteit, de elasticiteit en weerstand worden door de behandeling met homeopathische middelen op een hoger niveau gebracht. Een gezonde slaap, gezonde eetlust, spijsvertering en stoelgang zullen weer de basis vormen van een betere weerstand. Een betere weerstand maakt dat de klachten zich minder of niet meer gaan ontwikkelen… Dat moet het doel zijn! Dan kan de MS zelfs latent worden.

Samen werken aan een vertraging in het ontwikkelen van de klachten en aan het verbeteren van de algehele weerstand. Teamwork dus!

Meer weten? Bezoek een klassiek homeopaat bij jou in de buurt »