De nieren en homeopathie

Overige
De nieren

Het lichaam bestaat grotendeels uit water. De nieren zorgen voor een zo constant mogelijke samenstelling van de vloeistoffen in het lichaam en dus voor een balans.

Nieren verwijderen afvalproducten van de stofwisseling. Deze afvalproducten verlaten het lichaam ook via de urine. Daarnaast zorgen de nieren er voor dat bepaalde stoffen juist in het lichaam blijven zoals eiwit en rode bloedcellen. Nieren maken voor het lichaam nodige hormonen aan en hebben ook een taak in het reguleren van de bloeddruk.

Functies van de nieren zijn:

  • Regelen van de waterhuishouding
  • Regelen van de mineralen huishouding
  • Regelen van de zuurgraad
  • Uitscheiden van stofwisselingsproducten
  • Uitscheiden van lichaamsvreemde stoffen

Veel lichaamsvreemde stoffen betekent dus hard werken voor de nieren. Medicijnen zijn lichaamsvreemde stoffen, dus veel medicatie gebruiken bezorgen de nieren overwerk. En als we weten dat 1 op de 3 mensen overlijdt aan medicijnvergiftiging is het misschien niet raar om de conclusie te trekken dat de nieren het zwaar te verduren hebben. Als je weet dat een baby van 2 maand al de eerste vaccinaties krijgt en vanaf die tijd al hard moet werken om af te breken, dat de nieren dus vanaf 2 maand al extra belast worden!

En wat dacht u van het jarenlange gebruik van de pil door vrouwen, de pil is een lichaamsvreemde stof en heeft invloed op de hele hormoonhuishouding, ook die van nieren, schildklier, alvleesklier. Maar ook op het hormonale gebeuren in het nageslacht van vrouwen die lang de pil hebben gebruikt.

We zien tegenwoordig steeds meer diabetes, schildklieraandoeningen en onvruchtbaarheid.

Homeopathie werkt met middelen uit de natuur die het lichaam aanzetten tot zelfgenezing en gegeven in een minimale dosering. Homeopathie verhoogt de weerstand en zorgt voor een optimale balans tussen lichaam en geest.

Een mens bestaat uit lichaam en geest

Het lichaam is ons lijf, dat wat zichtbaar is, waar mee we kunnen werken, bewegen, horen en zien. Onze geest is onzichtbaar, eenvoudig gezegd is onze geest dat waarmee we denken, voelen, ervaren, willen. Onze geest noemen we ook wel het energie lichaam. En elke ziekte begint met een verstoring van dat energie lichaam. Je voelt dan wel wat maar het is [nog] niet aantoonbaar. Als die verstoring lang duurt wordt het wel zichtbaar en is dan door middel van onderzoek aantoonbaar.

Bijvoorbeeld een meisje wat vaak buikpijn heeft, allerlei onderzoeken heeft gehad en er wordt niets gevonden. Ze moet er maar mee leven. Een homeopaat zal op zoek gaan naar de oorzaak, als blijkt dat zo’n kind veel gepest wordt dan wordt daar een homeopathisch middel op voorgeschreven en na enige tijd zal blijken dat het meisje weerbaarder wordt en zich niet meer laat pesten. Als je zo’n kind niet behandelt, wordt het niet weerbaarder/zelfverzekerder is er een grote kans dat zo iemand later jaren later een maagzweer of de ziekte van Crohn krijgt. En als men dat krijgt is die beginnende verstoring van het energie lichaam, fysiek/lichamelijk/aantoonbaar geworden.

Hoge bloeddruk is ook vaak niet aantoonbaar, vaak worden dan plastabletten gegeven om het vocht af te voeren. Stel voor dat die hoge bloeddruk door stress en spanning komt, dan is het heel belangrijk om daar wat aan te doen. Homeopathie kan ondersteuning geven om beter in je vel te komen. Ziekten van de nieren zijn aantoonbare ziekten. De nieren werken niet goed. Belangrijk in de homeopathie is dan om er voor te zorgen dat je eerst de werking van het orgaan gaat optimaliseren.

En daarnaast moet je op zoek naar de oorzaak, en die oorzaak meenemen in de behandeling. Ook heel belangrijk in de homeopathie is te kijken welke ziekten, aandoeningen en gebeurtenissen in de familie voorkomen. En ook dit mee te nemen in de behandeling. Hoe eerder je op een gezonde manier je klachten behandelt, hoe meer kans er is dat je het gebruik van medicatie kunt voorkomen. Hoe minder lichaamsvreemde stoffen de nieren moeten afvoeren hoe langer ze op een gezonde manier hun werk kunnen doen. En misschien is dialyse dan wel te voorkomen.