Glad ijs!

Ervaringen uit de praktijk
Winter in de stad

Homeopathische medicijnen kunnen snel en effectief werken bij ongevallen of acute ziektes. Met de gladheid in de winter kan zo’n aanvullende behandeling goed van pas komen!

Een 43-jarige man was uitgegleden op de met ijs bedekte straat en op zijn stuitje gevallen. Hij had enorme pijn in de rug met uitstraling naar zijn rechterbeen. Jaren geleden heeft hij een hernia gehad en deze pijn leek daar weer heel erg op. Bezorgd belde hij naar de praktijk en vroeg om advies. Ik raadde hem aan om eerst even langs de huisarts te gaan om zich te laten onderzoeken op een mogelijke hernia. Dat bleek gelukkig niet het geval. Ik gaf hem arnica voor inwendig gebruik en vroeg of hij na een week wilde bellen om te horen hoe het gaat. Na een week liet hij weten dat de pijnklachten al snel minder werden. Na 3 dagen was het al 60% verbeterd. Na een week voelde de rug eigenlijk weer normaal. De plek blijft gevoelig, maar dat kende hij al jaren vanwege de hernia. De gevoeligheid zorgt ervoor dat hij extra voorzichtig is met tillen.

Als de pijn niet snel beter was geworden op Arnica, dan had ik hem gevraagd opnieuw naar de huisarts te gaan. Arnica werkt namelijk goed op kneuzingen, maar als er iets kapot is gegaan of ontwricht of uit de kom, dan helpt ook Arnica niet meer, dan moet eerst het gewricht weer goed gezet worden. Het werkt dus als een extra controlemiddel en kan ervoor zorgen dat een breuk of hernia sneller wordt herkend.

 Photo Credit: Bert Kaufmann via Compfight cc