Goede voornemens

Archief
Goede voornemens

Een nieuw jaar ligt weer voor ons. De gezellige decembermaand met al z’n festiviteiten zit erop en na even twee weken in iets langzamer tempo de werkzaamheden doorvoeren ontstaat er de ruimte voor nieuwe dingen.

Inspiratie

Gelukkig is dit een steeds wederkerig proces: Inspiratie voor elk jaar! We hebben ook ontzettend veel  reden om geïnspireerd te worden en te blijven.

Steeds weer, bijna dagelijks vraagt onze website de aandacht.  De website www.klassiekehomeopathie.nl wil objectieve informatie brengen. Wil mensen informeren zodat je in het geval van afwegingen, keuzes maken, beslissingen nemen, je in elk geval van twee kanten de opties belicht kunt vinden; regulier of toch alternatief of wel CAM aanvulling in de behandeling die je moet gaan.

Ook voor vragen willen we dagelijks opvang creëren. Iedere bezoeker kan zijn of haar vraag stellen, die wij óf graag beantwoorden óf waarvoor wij je doorverwijzen naar een praktijk bij je in de buurt. Eén van onze collega’s kan je dan zeker verder helpen.  Want met een homeopathische behandeling kun je veel, heel veel bereiken.  In acute situaties, maar ook bij chronische klachten of ziekten. Juist door je vraag te stellen kom je er achter of je klachten met homeopathie verholpen kunnen worden. En kan het niet?  Of liefst samen met een reguliere behandeling?  Wij zullen het altijd direct met je bespreken. Vergeet niet dat een opleiding tot klassiek homeopaat ook een 6-jarige opleiding is, waarbij de regulier medische studie en studiecontacturen volgens de HBO normen in de opleiding verwerkt zijn. Een must in deze tijd waarin veel mensen meer en meer ziek zijn en waarin we meer en meer scherp zijn patiënten zo snel mogelijk hun balans weer te laten hervinden.  Je merkt het direct aan het verminderen en verdwijnen van je klachten.

Nieuwsbrief over homeopathie

Iedere maand brengen wij een nieuwsbrief uit met onderwerpen over homeopathie en gezond leven.  Een uitdaging om de onderwerpen uit het nieuws, maar ook de ontwikkelingen in de  samenleving, boeken, lezingen etc. weer op tijd bij iedereen digitaal aan te leveren. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

We gaan mee met seizoenen en seizoensgebonden klachten als hooikoorts, maar ook de winterdip en haar opvang zodat je ook hierover zoveel mogelijk informatie kunt vinden. En mis je iets?  Laat het ons direct weten… Samen is immers altijd mooier dan alleen?

En verder…

Naast alle informatie op onze centrale website zijn we mede initiatiefnemers  van de website www.keuzevrijheid.nl. Door de wat negatieve maatregelen en uitlatingen van minister Schippers, willen we opkomen voor de mens, de patiënt, ons aller gezondheid, een gezonde voeding en het recht op een behandeling die je graag zou willen. Een eigen keuze, voor alternatief of wel CAM eventueel samen met een reguliere behandeling.

Homeopathische middelen

Onder het mom van: ‘Het werkt niet maar we verbieden het toch….’ huldigt minister Schippers het standpunt dat homeopathische middelen en alternatieve behandelingen verboden zouden moeten worden.  Jammer dat de angst van minister Schippers voor juist de goede ervaringen met alternatieve behandelingen, haar zo in het nauw drijft.  Bovendien lijkt ze toch niet helemaal op de hoogte te zijn van de grondwet want de mens hééft een keuzevrijheid ten aanzien van zijn of haar eigen behandeling. Natuurlijk zijn hier financiële belangen in het spel.

Gezondheid, Geneeskunde en Geld

Zoals drs. R. de Leth (hij studeerde geneeskunde aan de VU Amsterdam) zo goed verwoorde in zijn boek OERsterk: ‘Geneeskunde en farmacie vormen een ongelukkig huwelijk…Geneeskunde streeft naar de mogelijkheid om de mensen beter te maken, terwijl de farmacie geld wil verdienen….” Om te vervolgen met zijn conclusie dat er in de reguliere geneeskunde 3 G’s belangrijk zijn t.w. Gezondheid, Geneeskunde en Geld. Drs. R. de Leth zag in zijn medische praktijk dat veel medicijnen de patiënten niet genezen.

Goede voornemens

Onze goede voornemens voor het nieuwe jaar kun je kort samenvatten.

Wij wensen voor iedereen:

Vind de keuzemogelijkheden, ervaar de vrijheid van keuze en zoek de wegen naar  het bewust kiezen voor geneesmethoden, aanvullingen, voedingsadviezen, leefstijlen die goed voor je zijn en goed voelen. Twijfel, vragen, afwegen en zoeken leidt vaak naar de wegen die openheid en mogelijkheden geven. Blijf jezelf trouw daarin.

En onze taak en goede voornemen voor 2014 is: hierin zoveel mogelijk in aan te bieden zodat wát je ook kiest, het voor jezelf een goéde keuze is.  Uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste en het enige wat telt.

Wij wensen je een heel gelukkig, gezond en inspirerend 2014 !