Het lukt niet om zwanger te raken

Zwangerschap
Het lukt niet om zwanger te worden.

Als verloskundige heeft ze dagelijks te maken met zwangerschap en bevallingen. Het is daarom des te moeilijker om te accepteren dat haar zwangerschap uitblijft. Zij en haar partner hebben al diverse onderzoeken gehad  en er zijn geen medische redenen waarom ze niet zwanger zouden kunnen worden. Na een tip van een collega van haar partner komen ze bij mij terecht om een homeopathische behandeling te starten.

Tijdens het eerste consult vertelt ze dat ze vaak heel verdrietig en teleurgesteld is over dat de hele situatie. Ze heeft regelmatig last van hoofdpijn en kan ook ’s nachts langere tijd wakker liggen. Daarnaast kent ze emotionele momenten van spanning, angst, verdriet en onzekerheid die thuis en dan, met name na een werkdag naar voren komen.

Ze geeft aan dat haar moeder ook moeite had om zwanger te raken. Ze had zelf altijd veel last van haar menstruatie en is ze daarom al op zeer jonge leeftijd aan de pil gegaan.

Hormoon balans

De homeopathische behandeling start met een combinatie van middelen die zowel haar hormonale balans moeten ondersteunen als een middel die ze kan inzetten als ze last heeft van spanningshoofdpijn en slapeloosheid

Al heel snel merkt zijzelf (en ook haar partner) dat ze rustiger is en dat ze ook geen last meer heeft van hoofdpijn aan het einde van de dag. Ook slaapt ze beter en dat geeft ook veel meer rust.

De eerste keer dat ze weer menstrueert is natuurlijk erg teleurstellend. Maar ze ervaart wel een positieve reactie op de middelen en merkt ook dat ze meer in balans is en dat ze de situatie beter los kan laten. Na drie homeopathische consulten over een periode van bijna een half jaar en de bijbehorende middelen die zij dagelijks gebruikt, is ze zwanger. En na een goede zwangerschap die ook homeopathisch wordt begeleid, bevalt ze van een prachtige dochter.

D. Somsen (klassiek homeopaat RH)