Homeopathie in de herfst

Actueel
Homeopathie in de herfst

De wind waait, wolken trekken samen en bij vlagen vallen er hevige regenbuien. Het blad aan de bomen begint al enigszins te verkleuren, de herfst is in aantocht…

Veel eerder dan in voorgaande jaren, dienen zich in de praktijk al de eerste patiënten met verkoudheid, hoest en ook met de eerste griepverschijnselen aan. Was het in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw nog zo dat de eerste najaarsgriep zich in november manifesteerde, zo lijkt dit meer en meer te vervroegen en is het ook alsof deze griepverschijnselen zich over de hele winter voortslepen.

Er is bijna geen najaar of winter periode meer waarin er geen ‘grieppatiënten’ zijn. Het veelvuldig vaccineren tegen influenza (griep) heeft dit probleem kennelijk niet opgelost. Misschien is het zelfs wel toegenomen. De bevattelijkheid voor griep wordt in hoge mate bepaald door onze weerstand. Als we een stevige basis en dus voldoende weerstand hebben zijn we minder bevattelijk voor de griep of influenza.

Homeopathische geneesmiddelen werken altijd weerstand verhogend en zo zullen zeker dieper werkende homeopathische geneesmiddelen die voorgeschreven zijn om de algehele gesteldheid van de patiënt te verbeteren, tevens de weerbaarheid tegen een eventuele griepepidemie verhogen.

Vaak is het dan zelfs niet nodig om de patiënt een specifiek acuut geneesmiddel tegen influenza voor te schrijven, gewoon omdat de patiënt niet bevattelijk is en dus geen griep krijgt. Voor mensen met een wat minder goede gezondheid, en zeker als je jaarlijks tot de grieppatiënten behoort,  is het aan te raden preventief de nodige maatregelen te nemen.

Homeopathie biedt hiervoor optimale mogelijkheden. Het beste kun je hiervoor contact opnemen met een klassiek homeopaat RH bij jou in de buurt.