Homeopathie: preventief bij angsten

Overige
Angsten

Normaal gesproken schrijft een homeopaat middelen voor na een uitgebreid consult, maar het kan ook zijn dat een homeopaat de patiënt preventief middelen meegeeft voor bepaalde acute angsten. Dat noemen we anticipatie angsten; het ergens tegen op zien.

Enkele voorbeelden van anticipatie angsten zijn:

  • Faalangst voor een examen, bij plankenkoorts voor een optreden, dan kun je van te voren een homeopathisch middel gebruiken zodat je minder zenuwachtig bent tijdens het examen of optreden en geen black out krijgt. En dan zo dat je er niet suf van wordt.
  • Angst voor grote gebeurtenis als een huwelijk of grote toespraak, met duizelingen en diarree.
  • Angst voor gezondheid of veiligheid als bij vliegangst met klachten als friemelen, rusteloosheid, prikkelbaar, misselijkheid en braken.
  • Angst voor mensenmenigtes, claustrofobie of hoogtevrees met klachten als transpiratie, koude handen en voeten, duizelig, misselijkheid, hyperventilatie.
  • Angst voor operatie of tandartsbehandeling en erg nerveus , koude rillingen, irritatie, hoofdpijn of diarree.
  • Angst voor het beginnen bij een nieuwe werkgever met piekeren, irritaties, rusteloosheid.

Deze anticipatie angsten zijn kortdurende momenten in iemand leven en waar men erg tegen opziet. Men geeft dan een homeopathisch middel mee om preventief en kort te gebruiken. Men gebruikt 1 of 2 dagen voor het examen het homeopathische middel en na het examen heeft men het niet meer nodig. Voor een volgend examen net zo.

Maar dat iemand die dit soort acute angsten heeft zegt ook iets over die persoon, niet iedereen heeft anticipatie angsten. Als homeopaat vraag je, je dan af waar komt die angst vandaan.

Daarom is het een goed advies om bij dit soort angsten toch een homeopathische behandeling te beginnen zo dat men in de toekomst ook de preventieve middelen niet meer nodig heeft en zelf met vol vertrouwen naar het examen kan gaan of misschien geen vliegangsten meer heeft.