Kanker, een chronische ziekte met acute oplevingen

Kanker en homeopathie
Kankercellen

Kanker behoort in de homeopathie en de ziekteclassificatie tot de chronische ziekten met acute oplevingen. Ook de erfelijkheid is belangrijk in de behandeling. De mens bestaat uit lichaam en geest [het energielichaam]. Elke ziekte begint met een verstoring van het energielichaam. Zo’n verstoring van het energie lichaam is niet te zien, is niet aan te tonen. Het  is wel te voelen, vaak zegt men dan “ik voel me niet zo lekker”. Als zo’n verstoring van het energie lichaam langer duurt dan geeft dat op den duur lichamelijke klachten die wel aantoonbaar zijn. Kanker is een eindresultaat van een lichaam dat uit balans is. Kanker is een verstoring tot in de cel.

Cellen zijn de kleinste bouwstenen van het lichaam. Een groep cellen van dezelfde vorm en structuur vormen een orgaan of weefsel. Verschillende organen en verschillende weefsels bestaan uit verschillende soorten cellen. Cellen leven kortere of langere tijd, dus zijn er ook steeds nieuwe cellen nodig om het weefsel of orgaan in stand te houden. Cellen sterven door slijtage, beschadiging of ouderdom en worden dan opgeruimd door het immuunsysteem. Het immuunsysteem is dus belangrijk. Het cellenbestand moet wel ongeveer gelijk blijven en in een gezond lichaam is dat ook zo. De levensduur van de cel staat van te voren vast, dat is genetisch bepaald. Bij een te snelle celdeling of bij het falen van het immuunsysteem met betrekking tot de opruiming krijg je teveel cellen. Dat veroorzaakt problemen in het lichaam. Teveel cellen veroorzaken woekering, een gezwel, een tumor.

Het verzwakte immuunsysteem

Het verzwakken van het immuunsysteem doen we eigenlijk zelf en wel door het onderdrukken van alles, zoals het onderdrukken van koorts, hoest, bloeddruk, ontstekingen, allergie, depressies en emoties. We geven het lichaam niet meer de kans om zelf in actie te komen. We geven het lichaam niet meer de kans om zelf te reageren op onrechtmatigheden. We leggen het zelf herstellend vermogen van het lichaam plat. Ons immuunsysteem werkt niet meer goed.

Alle klachten die we  krijgen, hebben gehad in het verleden en onderdrukt hebben, die waren er niet voor niets. Al die symptomen die wilden ons iets duidelijk maken, als:

 • Zorg je wel goed voor je zelf
 • Moet je geen gas terug nemen
 • Uit je wel op een goede manier je emoties
 • Onderdruk je gevoelens/ emoties
 • Ben je gelukkig
 • Kom je wel genoeg voor jezelf op, kun je wel NEE zeggen
 • Heb je, je laten pesten/ domineren
 • Laat je over je grenzen heengaan
 • Eet/leef je gezond

Kanker is een woekering, een ziekte van cellen van een orgaan of weefsel. Kanker vraagt een intensieve behandeling en homeopathie kan daar een grote steun en ondersteuning bij zijn met:

 • Middelen die het orgaan of weefsel optimaliseren
 • De nadelige effecten van bestraling en chemo minimaliseren
 • Het immuunsysteem optimaliseren
 • Je mentaal emotioneel sterker te maken

Een mens is niet gezonder dan zijn ziekste orgaan

Kanker is volksvijand nummer één. Kanker is een ziekte die enorm veel impact heeft op de patiënt en op de mensen om de patiënt heen. Kanker behandelen en ondersteunen vraagt veel inzet van de patiënt want er zullen veel  homeopathische inname momenten zijn op een dag. Maar ook vraagt het een optimale inzet en begeleiding van de homeopaat.