Last van vliegangst

Annelies Meester
Boeing 777

Je zal er maar last van hebben: vliegangst! Voor veel mensen is dit een groot probleem en gaan zij daarom maar niet naar een verre vakantiebestemming om zo hun grootste vrees te omzeilen.

Toch is het mogelijk hier iets aan te doen met homeopathie. Maar dan moet dat wel op de juiste manier anders lukt het niet. Twee van mijn patiënten vroegen me om raad. Hun angst was zo groot dat een van hen al verstijfde aan de gedachte om in het vliegtuig te stappen. Maar ze wilde zo graag want haar dochter woont sinds kort in Engeland en ze wilde haar een weekendje bezoeken. De andere zou op vakantie naar Spanje met een groep vriendinnen, maar durfde het zonder homeopathische ondersteuning niet aan. We hebben in de homeopathische middelen een aantal middelen die werken bij angst. Dan is niet eens zo belangrijk waarvoor die angst is, maar wel hoe die angst zich laat zien. Zo kan iemand zo erg bang zijn dat hij of zij er diarree door krijgt of misselijk van wordt. Ook kan angst zich tonen door middel van hartkloppingen en paniekaanvallen. Hyperventilatie en benauwdheid zijn weer een andere uiting van een niet onder controle te brengen vrees. Beide dames gaf ik een passend middel mee met instructies.

Juiste manier gebruiken

Bij grote angstige gevoelens is de situatie acuut te noemen en moet je het middel vaak nemen, soms wel om de 5 minuten om een paniekaanval af te wenden. Als de situatie dan weer kalmeert kun je het weer minder vaak nemen en is het ergst leed geleden, omdat je door de angst heen bent gegaan en deze zo leert te overwinnen. De vrouw die naar haar dochter ging in Engeland, had haar middel in haar handbagage gedaan en toen helaas opgeborgen in het bagagevak boven haar hoofd en zodoende niet binnen handbereik. Voor haar werd het een moeilijke reis en ze was teleurgesteld in de werking van het homeopathisch middel. Ik heb haar uitgelegd wat er fout was gegaan, en dat ze het middel te weinig had kunnen nemen, zodat ze onvoldoende profijt ervan had. De andere vrouw had het gelukkig wel in haar broekzak gehouden en regelmatig naar het flesje gegrepen. In het vliegtuig liet ze aan haar vriendinnen zien wat het geheim was van haar moedige daad: zonder vrees vliegen naar Spanje. Zelfs toen op de terugreis bleek dat het vliegtuig niet kon vertrekken en ze lang moesten wachten voor het uiteindelijke opstijgen was dit geen enkel probleem voor haar.

Homeopathie kan fantastisch goed werk doen, maar dan moet het wel op de juiste manier worden toegepast!

Dit artikel is geschreven door Annelies Meester