Wintersport? Middelen mee naar de sneeuw

Homeopathie in de winter
Wintersport

Het is een heerlijke onderbreking van onze meestal grijze en regenachtige winters: op vakantie naar de sneeuw! Want zo vaak hebben we dat niet in ons land.

En als je dan die prachtige besneeuwde bergen ziet, bekruipt je de zin vanzelf om daar onderdeel van uit te maken. Bijvoorbeeld door te wandelen, sleeën, skiën, snowboarden, langlaufen… er zijn veel mogelijkheden voor de wintersport. Als je in de winter op wintersport wilt gaan, is het zeker erg handig om van te voren al bepaalde (spier)oefeningen te doen, om zodoende toch een beetje getraind op de piste te verschijnen. Maar heel vaak vergeet men dat, of neemt er niet de tijd voor om het lichaam voor te bereiden op deze zware lichamelijke inspanning. Er zijn zelfs speciale trainingen voor! Maar de gemiddelde Nederlander denkt meestal genoeg conditie/ervaring te hebben om deze tak van sport onvoorbereid te kunnen gaan doen. En als je dan eerst nog een lange reis moet maken om op de vakantieplek te komen, dan ben je meestal de eerste dag wel moe. Moet je nog acclimatiseren omdat ook de berglucht anders is. Maar ja, we willen ook zoveel mogelijk rendement halen uit onze korte wintervakantie, dus: hup! die berg op! Dan kan een ongeluk in een klein hoekje zitten…

Onverwachtse ongemakken tijdens de wintersport

Maar ook als je wel een geoefende wintersporter bent, kun je last krijgen van allerlei ongemak. Denk maar aan het aangeskied worden door iemand die wat minder geoefend is. Of toch zelf een rare beweging maken, waarbij je letsel op kunt lopen. Daarom is het heel handig om tijdens de wintersport homeopathische zelfhulpmiddeltjes bij de hand te hebben. Bijvoorbeeld Arnica, wat goed in te zetten is na een val, kneuzing of soortgelijk letsel. Zelfs als je je niet ernstig bezeerd hebt, maar wel heel erg geschrokken bent, bijvoorbeeld. Pijnlijke spieren reageren erg goed op Ruta. Want ook al ben je een kei in skiën of snowboarden, het is nu eenmaal in Nederland niet zo dat we dat eindeloos kunnen beoefenen in de winter! Dus die spieren die daarbij gebruikt worden, kunnen makkelijk overbelast raken. Of scheuren. Dat is ook een pijnlijke aangelegenheid! Handig is dan om een homeopathische EHBO doos in huis te hebben. Dan heb je de middelen voor acute gevallen bij de hand. Heb je dan misschien ook nog een cursus gevolgd voor EHBO met homeopathie, dan kom je helemaal goed beslagen ten ijs. Natuurlijk kun je ook altijd je homeopaat vragen om wat zelfhulpmiddeltjes, zodat je goed voorzien op wintersport gaat. Met al deze voorbereidingen zal de vakantie zeker lukken.

Dit artikel is geschreven door Ynette Mulder