Op een roze wolk

Borstvoeding en homeopathie
voeding

En daar lig je dan. Moe, maar dolgelukkig met je prachtige zoon of dochter, de mooiste baby van de hele wereld. Maar als na een week je baby avond aan avond begint te huilen, en niet te troosten is, dan beginnen er toch wel wat scheurtjes in die roze wolk te komen.

Darmkrampjes

De voeding is op gang, drinken gaat goed, schone luier, waarom huilt hij toch zo? Vertwijfeld kijk je maar weer eens of die luier echt wel goed zit, en… had hij echt wel genoeg gedronken? Alles lijkt oké, maar je kind krijst maar door, strekt zich uit, trapt met zijn beentjes. Het huilen klinkt hartverscheurend. Boos ook. Conclusie: darmkrampjes. Je loopt uren heen met je kind al zachtjes schuddend op de arm. Dat geeft iets rust, maar zodra je stilstaat, begint het opnieuw. Zelf komen jij en je partner nauwelijks meer aan slapen toe, doodmoe word je ervan.

Voeding

Voor veel ouders een herkenbare situatie. De voeding gaat goed, maar je kind kan dit om de een of andere reden niet verdragen. Meestal wordt er een andere soort voeding geadviseerd. Soms geeft dat iets verlichting, maar vaak is dit niet afdoende. Als je borstvoeding geeft heb je die mogelijkheid niet en krijg je het advies extra goed op je eigen voeding letten. Bijvoorbeeld geen scherpe kruiden, uien of koolsoorten. Ook dit geeft maar beperkt een echt goed resultaat. Venkelthee geeft soms iets verlichting, maar vaak ook niet. Een moeilijke situatie. Datgene waar een kind van afhankelijk is voor groei en ontwikkeling, kan hij niet verdragen.

Wat kan Klassieke Homeopathie hierin betekenen?

De klassiek homeopaat kan, naar aanleiding van de klachten, snel hulp bieden door het voorschrijven van een homeopathisch middel wat rust in de darmpjes brengt. Daarvoor zullen er verschillende vragen gesteld worden. Hoe reageert de baby op de voeding? Welke bijzonderheden laat hij zien als hij zo’n buikpijn heeft? Drinkt hij gulzig of is het een treuzelaar. Was het een rustige en voorspoedige zwangerschap. Zijn er tijdens de zwangerschap dingen gebeurd die de moeder van slag maakten? Hoe is de bevalling verlopen? Allemaal vragen waaruit de klassiek homeopaat kan afleiden welk homeopathisch middel dit kind nodig heeft om het evenwicht te herstellen. Dat is in eerste instantie het belangrijkste.

Aanleg

Als klassiek homeopaat werken wij volgens de ziekteclassificatie en behandelen daarna door op de onderliggende aanleg die dit kind heeft om op deze manier op voeding te reageren. Dáár ligt immers de oorzaak van het probleem. Pas dan kun je zeggen dat het kind genezen is. Het kind kan al zijn energie weer gebruiken voor groei en ontwikkeling en de ouders krijgen voldoende rust om dit te begeleiden én daar ook nog van te genieten.