Praktijk en meer….de HAN

Actueel
homeopathie academy

Dat ik het mooiste beroep van de wereld heb moge duidelijk zijn. Mensen die kiezen voor een gezonde leefstijl, geen medicijnen gebruiken maar je eigen zelf genezende vermogen aanspreken door middel van homeopathische middelen, om hun klachten op te lossen en hen gezonde basis te herstellen, behoort tot meer regel dan uitzondering in onze praktijk.

Soms is het een puzzel, zéker. Maar over het algemeen is er een snelle verbetering!  

Opleiding tot klassiek homeopaat

Naast fulltime praktijk leiden we ook mensen op tot klassiek homeopaat.  Een 5-jarige opleiding op Hbo-niveau en het is elk jaar weer spannend hoeveel 1e jaars er in september gaan beginnen.  

Meestal beginnen we met een groep van 20-25 nieuwe studenten die met veel enthousiasme een andere draai aan hun leven geven. Een bewuste keuze voor 5 jaar studeren, meestal naast een eigen baan, naast een gezin of naast al een bestaande praktijk. 

Ook is het een gemêleerd gezelschap; mensen uit de zorg, fysiotherapie, artsen, dierenartsen, verpleegkundigen maar ook zeker mensen uit een totaal andere achtergrond zoals b.v. accountancy. 

Met recht dus een carrière switch zo nu en dan!  Voor ons als docent superleuk natuurlijk en telkens weer een uitdaging om de lessen zo goed mogelijk te verzorgen. 

Verschillende stromingen

We kennen verschillende stromingen in onze opleiding;  humaan, veterinair, verloskunde, verkort etc.  Deels online, blended learning en deels collegedagen op school.  Een heel team staat weer klaar, docenten, studiecoaches, bureaumanager, coördinator, stagebegeleiders, allemaal mensen uit de praktijk.

We leren onze studenten de grondbeginselen van de klassieke homeopathie. We bestuderen de werken van Hahnemann, die de grondlegger van de klassieke homeopathie was. Hahnemann was een wetenschapper pur sang. Hij was arts en apotheker en hij sprak 7 talen vloeiend!  

Kennismaking met homeopathische middelen

We laten de studenten kennis maken met de homeopatische middelen, met hun werking, hoe deze in te zetten en met welk te verwachten resultaat.

We geven inzicht in ziektedynamiek en hoe dit te begeleiden, ziekten van binnenuit, ziekten van buitenaf en hoe deze te behandelen. We leren ze zoeken.

Acute ziekten, chronische ziekten, erfelijke ziekten, alles komt aan bod. Want als oma reuma had en moeder, waar komt dan de reuma van de dochter vandaan? Dat wordt doorgegeven en dan is het de kunst om dit te stoppen, zodat dochterlief weerstand gaat bieden tegen de reuma van moeder en oma. 

Het beste resultaat

We laten onze studenten een soort van Sherlock Holmes achtige talenten ontwikkelen om tot het beste resultaat te komen.  En reken maar dat ze geboeid zijn vanaf de eerste minuut tot aan de diploma uitreiking en jaren en jaren daarna. 

Ik zei het al, het mooiste beroep van de wereld!  Effe Googelen op www.homeopathieacademie.nl  en je vindt daar álle belangrijke informatie!