Psoriasis

Actueel

Onze huid is het grootste orgaan. Gemiddeld 2 vierkante meter groot en negen kilo zwaar! Elke dag verliezen we miljoenen huidcellen. Onze huid is ook het enige zichtbare orgaan.

De huid is het eerste wat mensen zien bij een ontmoeting. Afwijkingen hebben dan ook een enorme impact op het geestelijk welzijn.

Psoriasis is vrij makkelijk te herkennen aan de typische rode vlekken met witte schilfering op voorkeursplekken als knieën en ellebogen, of achterhoofd. Vaak is er ook een voorgeschiedenis in de familie. Gewrichts- en darmklachten komen vaak voor in combinatie met psoriasis.

Psoriasis is een onbalans in de aanmaak en afbraak van de huidcellen. Er worden meer nieuwe huidcellen aangemaakt dan dat er oude cellen worden afgebroken. Hierdoor ontstaat een schubachtig effect op de huid. In de volksmond ook wel schubvlecht, zilverschub of schubbenziekte genoemd.

Psoriasis komt bij 1 tot 5% van de wereldbevolking voor. Het is een ontstekingsziekte, de fout zit niet in de huid maar in het immuunsysteem.

Klassieke Homeopathie

Vanuit klassiek homeopathisch oogpunt kijken we niet zozeer naar de aandoening psoriasis, maar veel meer naar de klachten die dat oproept bij die specifieke patiënt. Iedereen beleeft zijn huidaandoening ten slotte op zijn eigen manier. Daarnaast is iedere patiënt zoveel meer dan zijn huidaandoening.

Door een patiënt en zijn klachten helemaal in kaart te brengen kunnen we een voorschrift maken wat helemaal is afgestemd op die specifieke persoon.

Hierdoor is er ook niet één middel voor een specifieke klacht. In de homeopathische praktijk gaat het om het totaalplaatje. Op deze manier behandelen we de patiënt in zijn gehele wezen, op de manier die het beste bij hem past.

Je vindt onze praktijken hier.