Stichting Ruige Rus

Kanker en homeopathie

Wim Huppes - Ruige RusStichting Ruige Rus is een behandelcentrum voor innovatieve geneeskunde. Bij onbehandelbare ziekte, bijvoorbeeld bij kanker die met de gebruikelijke geneesmiddelen (zoals chemotherapie) niet is te genezen, zet Stichting Ruige Rus experimentele geneesmiddelen in. Degelijke behandelingen vallen onder ‘compassionate care’. Ziekenhuis ‘Stichting Ruige Rus’ is per 1 februari 2013 toegelaten door het Ministerie van Volksgezondheid. www.stichtingruigerus.com

Zes jaar geleden was Wim Huppes, internist, een kankerpatiënt. Zijn dokters hadden hem opgegeven. Hoewel kankerdokters volop palliatieve chemotherapie voorschrijven, nemen de meesten het zelf niet. Huppes zag af van palliatieve chemotherapie en behandelde zichzelf met een experimenteel geneesmiddel. Hij genas en richtte de Stichting Ruige Rus op.

Over al zijn ervaringen als internist in de wereld van de interne geneeskunde schreef Wim Huppes samen met zijn vrouw het boek Het instituut. De politieke thriller is het fascinerende verhaal over wat waarschijnlijk de verbijsterende waarheid is achter het zorgstelsel.