Vergoedingen homeopathie 2017

Zorgverzekeraars

Het einde van het jaar nadert en dus kun je weer overstappen van zorgverzekeraar. December is dé maand dat veel Nederlanders opnieuw hun zorgverzekering tegen het licht houden. 

Vergoeding homeopathie

Homeopathie wordt uitgebreid gedekt vanuit een ruim aanbod aanvullende pakketten. Het is echter wel belangrijk dat de homeopaat voldoet aan de juiste voorwaarden en kwaliteitseisen. Anders is de kans zeer groot dat de consulten en behandelingen niet worden vergoed.

  • Zo moet de homeopaat zijn aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. In Nederland zijn er drie beroepsverenigingen specifiek voor homeopathie: de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH), de artsenvereniging voor integrale geneeskunde (AVIG) of de Nederlandse Organisatie van Klassiek Homeopaten (NOKH). Van deze verenigingen is de NVKH de grootste en bekendste.
  • Vergoeding kan echter ook plaatsvinden als de therapeut is aangesloten bij een andere beroepsvereniging, zoals die voor natuurgeneeswijzen. Bekende beroepsverenigingen voor natuurgeneeswijzen zijn de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT) en de Nederlandse Werkgroep Praktizijns in de natuurlijke geneeskunst (NWP).

Mits aan de voorwaarden wordt voldaan, vergoeden de volgende zorgverzekeraars de consulten, behandelingen en geneesmiddelen in het kader van homeopathie. Voor de vergoeding van geneesmiddelen vervalt het daglimiet in het getoonde overzicht. Uitzondering hierop zijn VGZ en Univé. Zij passen het daglimiet ook toe op homeopathische geneesmiddelen.

Benieuwd naar de vergoedingen homeopathie voor 2017? Zorgwijzer.nl heeft het uitgezocht en op een rij gezet »

Ook de beroepsorganisatie NVKH heeft de vergoedingen voor homeopathie in een overzicht verwerkt. Bekijk de vergoedingen hier »

Vragen over uw vergoeding of zorgverzekering?

Heeft u vragen over uw zorgverzekering of vergoeding homeopathie voor 2016? Raadpleeg dan jouw klassiek homeopaat voor meer informatie.

[fbcomments]