Vraag: Is er een homeopathisch middel tegen neuropathie bij diabetes?

Vragen
Diabetes

Is er ook een homeopathisch middel tegen neuropathie bij diabetes?

Antwoord:

Eén van de complicaties die kan optreden bij langer bestaande diabetes mellitus is neuropathie; dit is een aandoening van met name de gevoelszenuwen. In veel gevallen beperken de klachten zich tot die gebieden waar de langste zenuwvezels naar toe gaan, d.w.z. de voeten, maar ook aan de onderbenen en handen kunnen klachten optreden. Dat kunnen tintelingen of pijnklachten zijn maar ook spierkrachtverlies.

Daarnaast bestaat een vorm van neuropathie waarbij het onwillekeurige zenuwstelsel gestoord is. Dit kan zich uiten in lage bloeddruk bij rechtop gaan staan, en daardoor duizeligheidsklachten, snelle hartslag in rust en trage stoelgang of juist diarree.

Al met al een ernstig ziektebeeld waar niet één bepaald soort homeopathisch middel voor gegeven kan worden. De homeopathische behandeling zal zich richten op verschillende aspecten van de ziekte en het ziekteproces en er zullen dan ook meerdere homeopathische middelen in afwisseling nodig zijn. Volledige genezing zal niet haalbaar zijn. Wel is het mogelijk het ziekteproces te vertragen en het lichaam zodanig te ondersteunen dat het zo optimaal mogelijk kan blijven functioneren. Over het algemeen zijn de eventuele tintelingen en pijnklachten goed te behandelen.

Kijk hier voor meer informatie of het maken van een afspraak met een klassiek homeopaat bij jou in de buurt »

Heb je zelf een vraag en wil je advies van onze deskundigen? Stel je vraag dan hier »

Foto: Alisha Vargas (CC BY)