Werkstress of passie? Een moment van bezinning

Blog
werkstress of passie

De dagen worden korter, tijd om weer meer naar binnen te keren. Tevens een goed moment om ons te bezinnen op ons werk, tijdens de week van de werkstress van 13 – 17 november 2023. Heeft u last van werkstress? Dan is klassieke homeopathie een fijne methode om uw klachten te verlichten en te helen. Dit levert meer balans en vitaliteit op. En doordat homeopathie doorwerkt op alle niveaus van ons ‘zijn’, ontstaat er ruimte voor en inzicht over wie we in de kern zijn en wat we echt willen. Je ervaart meer sturing over je eigen leven.

Werkstress en ziekteverzuim

Het overgrote deel van ons volwassen leven brengen we door op ons werk. Het ziekteverzuim als gevolg van werkstress neemt steeds meer toe. In 2021 gaf 40% van de werkgevers aan dat werkstress één van de belangrijkste risico’s vormt binnen het bedrijf. Het aantal mensen met een burn-out stijgt steeds meer. Hoe zit het met jou en werkstress?

“Gouden ketens”

We leven in een maatschappij waar presteren belangrijk is. Op jonge leeftijd leren we te presteren binnen ons schoolsysteem en daarmee worden we voorbereid op ons werk te gaan presteren. Dit systeem maakt ook dat we goed volgens de ‘norm’ leren werken, maar soms wat meer van onszelf af komen te staan. Zo komen mensen regelmatig terecht in functies die mooi klinken en waarin ze voldoen aan de verwachtingen van anderen. Maar daarmee kun je vast komen te zitten aan ‘gouden ketens’. Een mooie baan en dito salaris, maar de beleving is niet zo glimmend als de functie doet voorkomen. Feitelijk doe je dan niet waarvoor je bent ‘bestemd’. En dan zul je eerder te maken krijgen met werkstress, een burn-out of bore-out.

De emmer raakt vol

Werkstress is ook een belangrijke thema voor een homeopaat. In de klassieke homeopathie werken we vanuit het individu. Iedereen is met een unieke blauwdruk geboren. Zo is de één visueel ingesteld en kan levendig vertellen, terwijl de ander razendsnel structuur brengt in een ingewikkelde situatie en hieraan houvast heeft.

Gaandeweg ons leven maken we van alles mee en dit kleurt ons leven verder in en ook onze persoonlijkheid. Als we nare ervaringen of verkeerde keuzes, kunnen we uit balans raken

en raakt onze ‘emmer’ steeds meer vol. Dit geldt natuurlijk ook voor stress op het werk. Als de last te groot wordt merken we dit door ziekte op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Bekende klachten zijn: Overprikkeld zijn, slecht slapen, moeilijk kunnen concentreren, vermoeidheid, rsi klachten, emotionele onbalans. Dit zijn allemaal symptomen die prima met homeopathie verlicht en verholpen kunnen worden.

Zingeving & passie

Door het homeopatisch behandelen van dergelijke klachten ontstaat er meer vitaliteit en ruimte in onszelf. En met het afleggen van de ballast komen we steeds dichter bij ons oorspronkelijke ‘zijn’, onze kern. Je krijgt meer inzicht in en gevoel over wie je bent en wat je wilt. Dit is het gebied van zingeving. Waar loop je warm voor? Waar zit jou passie?

Klassieke homeopathie voor vitaliteit en zelfsturing

Zingeving is een belangrijk onderwerp in ons werkende leven. Als je met passie werkt, wat is dan de betekenis van ‘te lang onder druk staan’?

Als je met plezier je werk doet, creëert dat energie. Als je daarbij op tijd je grenzen stelt en tijd hebt voor een gezonde dosis ontspanning en sociale activiteiten, is een wat drukkere periode best goed te vervullen.

Hoe is het voor jou? Krijg je energie van je werk of loop je leeg? Voel je dat het tijd is voor een ‘reset’ op het gebied  van je werk? Dan is de maand november een mooie tijd om te bezinnen. En heb je het gevoel uit balans te zijn door je werk? Laat je verrassen door de helende kracht van homeopathie. En ervaar uiteindelijk meer vitaliteit en sturing over je leven.

Bianca Lubberts