Borstvoeding, dat doe je toch even?

Borstvoeding en homeopathie
Borstvoeding

Hoe goed ze ook kunstvoeding kunnen maken, er gaat niets boven borstvoeding.

De kunstvoeding is uiteraard een goed alternatief als het geven van borstvoeding om wat voor reden echt niet lukt. Daar moeten we ook dankbaar gebruik van maken. Ik weet nog toen ik enthousiast begon met borstvoeding aan onze eerst spruit. Je dacht, dat doe je toch zo even…. Ik was nog wel zo slim geweest om voor die tijd mijn tepels te harden door ze met koud water steeds af te spoelen. Hier was ik al tijdens mijn zwangerschap mee begonnen. Je kunt allerlei strubbelingen tegenkomen en al die gelukkige plaatjes in magazines stonden dan in schril contrast met mijn werkelijkheid. Mijn dochter vond het geweldig de borstvoeding, ik hield het goed schoon maar kon toch niet voorkomen dat zij spruw kreeg. In die tijd was ik nog niet op de hoogte van de oplossingen die homeopathie kon bieden, maar ik was niet voor één gat te vangen.

Buikkrampjes en spruw

Dat buikkrampjes ook met spruw samen kon gaan wist ik toen ook nog niet. Wel was ik altijd al een zoeker naar oplossingen in de natuur. Ik vond wel is waar de gentiaan violet. Dit scheen te helpen. Maar hoe kwam ik daaraan? De meeste aftreksels zijn op basis van alcohol. Dus mijn stoute schoenen aangedaan en op weg naar de apotheek en mijn verhaal gedaan. Deze apotheker was zo vriendelijk om er er een op waterbasis iets van te maken. (aftreksel). Dus wij met het flesje haar mondje behandelen met dit aftreksel, je zag het violette gekleurde spul zich hechten op de witte plakkaten in haar mond. Je kunt je voorstellen dat het net leek alsof wij haar vergiftigde. Haar lippen, mond net als inkt blauw, paars. Geen gezicht. Dus met wandelen goed onze baby verstoppen (grapje). Uiteindelijk heeft dit wel heel goed geholpen.

De maanden die erop volgde liep ik tegen nog van alles en nog wat aan. Nu weet ik dat homeopathie naast goede voorlichting zeker een belangrijke bijdrage kan leveren aan het wel of niet slagen van een heerlijke borstvoedingsperiode. Succes!

Dit artikel is geschreven door Mieke Heijmans.