Borstvoeding Servicelijn

Borstvoeding en homeopathie
Borstvoeding

Tijdens de zwangerschap zijn moeder en kind één. De geboorte is de eerste scheiding tussen moeder en kind. Door deze scheiding wordt de baby op zichzelf terug geworpen. Zelf de temperatuur regelen, de ademhaling, de spijsvertering en de uitscheiding. Daarnaast moet het trauma van de bevalling verwerkt worden en aanpassing plaatsvinden aan het ritme van de levensomstandigheden.

Ook komt in deze fase de eerste en diepste binding met de moeder tot stand. Het is, zo is bekend in de ontwikkelingspsychologie, voor de verdere harmonische ontwikkeling van de baby van groot belang dat de binding met de moeder optimaal tot stand kan komen. Hiervoor heeft de moeder met borstvoeding het beste instrument. Ze drukt de baby als het ware bij iedere voeding aan haar hart. Door borstvoeding te geven heet de moeder haar baby welkom. Ze zegt al het ware, ‘je bent welkom, ik zal je voeden’.

De moeder ruikt aan de baby of het haar kindje is, een binding ook van moeder naar kind. Voor de baby betekent borstvoeding: ‘welkom, nabijheid en intimiteit, warmte, geborgenheid, veiligheid en bij verzadiging totale ontspanning’. Deze kwaliteiten wens je iedere baby aan het begin van zijn of haar leven van harte toe.

Problemen met borstvoeding

Wanneer zich problemen in de borstvoedingsperiode voordoen is het belangrijk om deze zo spoedig mogelijk op te lossen zodat de gezonde en voorspoedige ontwikkeling niets in de weg wordt gelegd. Klassieke homeopathie kan vrijwel alle verstoringen (spruw, borstontsteking etc.) binnen afzienbare tijd en op een natuurlijke, niet schadelijke en geen onderdrukkende wijze helpen oplossen.

Raadpleeg ons gerust!

Gebruik maken van onze servicelijn?

Via de servicelijn word je, na het invullen van het serviceformulier, dezelfde dag nog gebeld door een NVKH-erkende klassiek homeopaat RH, met specifieke ervaring bij borstvoedingsproblemen. Zij neemt een korte telefonische anamnese af en zal op basis van die informatie één of meerdere middelen voorschrijven, advies geven en een intensieve begeleiding bieden tijdens deze fase van de behandeling.

De kosten voor het gebruik van deze servicemogelijkheid zijn 60 euro, incl. de middelen tijdens deze acute fase. Deze kosten, gefactureerd per mail, kun je indienen bij je zorgverzekeraar. Om gebruik te maken van onze service kun je dit formulier invullen. Een klassiek homeopaat RH zal dan z.s.m. contact met je opnemen.