De symptomen van een huisstofmijtallergie

Uncategorized
huisstofmijtallergie

Dit is een gesponsord artikel van Alles over allergie.

Een huisstofmijtallergie kan je leven flink verstoren. Zeker in de herfst en winter kampen veel mensen met allergiesymptomen die veroorzaakt worden door dit kleine beestje. In Nederland komt deze allergie relatief vaak voor, maar alsnog zijn er veel mensen die leven met een huisstofmijtallergie zónder dat zij dit weten. 

Huistofmijtallergie

Wij van Alles over Allergie hebben daarom dit artikel geschreven om meer bewustzijn te creëren over wat de symptomen van een huisstofmijtallergie zijn. Wie weet heb ook jij onbewust al wel jaren last van deze vervelende symptomen, zonder dat je de link hebt gelegd. Mocht je dus last hebben van onverklaarbare klachten of een vermoeden van een allergie, doe je er goed aan om deze tekst door te lezen.

Wat zijn de symptomen?

De klachten die horen bij een huisstofmijtallergie treden voornamelijk op in de neus, ogen en longen. Maar een huisstofmijtallergie kan zich in veel meer uiten dan enkel een verstopte neus en tranende ogen. Ontdek hieronder de lijst van symptomen die je kan ervaren als je last hebt van deze allergie:

  • Niesbuien
  • Tranende en jeukende ogen
  • Vermoeidheid
  • Slecht slapen
  • Hoofdpijn
  • Eczeem
  • Astmaklachten (moeite met ademhalen, piepen of hoesten voornamelijk ’s nachts
  • Benauwdheid na het opmaken van het bed
  • Benauwdheid na het verwisselen/leegmaken van de stofzuigerzak
  • Wakker worden met een verstopte neus of loopneus

Zoals je kunt zien is dit een flinke lijst van klachten. Omdat een allergie een grote invloed op je leven kan hebben, doe je er goed aan om dit te testen. Maar hoe doe je dit eigenlijk?

Hoe kan je je laten testen op een huisstofmijtallergie?

Als je denkt dat je een huisstofmijtallergie hebt, dan is het belangrijk dat je dit laat testen bij je huisarts. Daar kan je een allergietest laten doen en als je positief test, dan kan de huisarts je doorsturen naar een specialist. Samen met de specialist zal je vervolgens bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Wat kun je doen tegen een huisstofmijtallergie?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de symptomen van een huisstofmijtallergie flink te verminderen. In de video – “Huisstofmijtallergie: wat kun je eraan doen?” op de website van Alles over Allergie zie je precies wat je tegen de klachten kan doen.

De impact van leven met allergieën wordt vaak onderschat. Zelfs door de mensen die er zelf mee moeten leven. Dat komt ook omdat veel mensen niet alle klachten met elkaar verbinden. Sommige, zoals kortademigheid of extreme vermoeidheid, kunnen een grote impact hebben op het dagelijkse leven. 

Pas wanneer de symptomen verminderen of weggaan, ondervinden veel mensen dat ze zich stukken beter voelen dan tevoren. Wacht daarom niet met het testen op allergieën. Je zal namelijk zien dat wanneer de klachten verminderen, de kwaliteit van leven een stuk zal toenemen.

Equote.nl