Internationale dag van de vroedvrouw

Verloskunde

Vroedvrouw of verloskundige is een geweldig beroep en waarschijnlijk zijn er maar weinig mensen op aarde die ter wereld gekomen zijn zónder de aanwezigheid van een vroedvrouw of verloskundige.

Zónder zijn meestal de berichtjes uit de krant van baby’s die in een auto worden geboren of op andere onmogelijke plekken. En natuurlijk vraagt verloskundig zorg in het buitenland, lees vooral de arme landen, een andere zorg dan wij in onze westerse cultuur gewoon zijn. Het beroep van verloskundige is perfect te combineren met een homeopathische behandeling indien er klachten zijn in de zwangerschap, of andere redenen om op te anticiperen.

Homeopathie en Verloskunde

De Homeopathie Academie Nederland heeft een fantastische opleiding in het leven geroepen. De opleiding homeopathie en verloskunde, waar net de tweede groep verloskundigen zijn afgestudeerd. Het is hard werken, een jaar lang. Een jaar lang je verdiepen in de filosofie van de homeopathie, de Materia Medica of wel geneesmiddelenleer, de achterliggende tendensen van waaruit zich klachten kunnen ontwikkelen en van waaruit je ze ook al bijna leert voorspellen. Je ontwikkelt een enorm inzicht in de klachten die zich anders in je praktijk voordoen, maar waar je niet zoveel mee kunt.

De resultaten en de reacties van de verloskundigen die de opleiding inmiddels hebben afgerond zijn fantastische. Hun enthousiasme ook! Ze hebben eindelijk het gevoel iets meer voor de zwangere te kunnen doen en zeker rondom de bevalling is veel winst te behalen. Bevallingen gaan meer vlekkeloos en zonder complicaties, kunst ingrepen of ellendige toestanden waardoor de kraamtijd beïnvloed kan worden. Niks fijner dan toch die roze wolk…

Het is een mooie, volwaardige en complete opleiding die de erkenning van de NVKH, de Nederlandse Vereniging voor Klassiek Homeopathie verworven heeft voor het stuk verloskunde.

Wil je meer weten? Mail dan gerust naar Véronique Méan, voorzitter VV&H vmean@xs4all.nl of naar info@homeopathieacademie.nl. Zij informeren je graag!

Foto: Bonbon (Flickr, CC BY)