Ontspannen op vakantie

Homeopathie in de zomer

De vakantievoorbereidingen zijn getroffen, het activiteitenlijstje is volledig afgewerkt. We kunnen vertrekken voor een heerlijk ontspannen vakantie ergens in het warme zuiden, waar een volledig ingerichte tent al op ons staat te wachten. Een tas met lekkers voorin bij moeders benen, een handige zak met speelgoed en CD’s voor de kinderen bij de achterbank, paspoorten, autopapieren, tolgeld en toiletpapier bij de hand en de auto tot de nok toe en zelfs op het dak volgepakt met bagage. De autodeuren kunnen dicht, vertrekken maar. De stress van alle voorbereidingen worden achtergelaten. Hoezo, stress achtergelaten?

Jengelende of ruziënde kinderen op de achterbank nadat de eerste puzzeltjes zijn ingevuld. Vader die rijdt en moet vertrouwen op het kaartlezen van moeder! Enorme hitte, hoe zuidelijker je komt, maar airco in de nieuwe auto was toch net iets te duur. Een wagenziek kind op de achterbank. Verdorie spuugzakken vergeten! Oké, oké, allemaal inbegrepen bij de vakantiereis. Het hoort erbij! Maar wat als er grote problemen ontstaan?

Aankomend bij het overnachtingadres, neem je je waardevolle spullen mee naar het hotel en je gokt erop dat de auto rustig buiten kan blijven staan. De volgende morgen wil je na een verrukkelijk ontbijt en heerlijk uitgerust, de tocht vervolgen maar staat er geen auto meer die je daarvoor nodig had! Weg auto met alle bagage! Het enige bezit zijn nog je papieren, toiletspullen en de smerige onderbroek van de vorige dag. Alle emoties die een mens kan voelen strijden binnen enkele minuten om voorrang, in wisselende volgorde, bij alle gezinsleden. Het drama is compleet.

‘Wat heeft dit nu met homeopathie te maken?’, zult u denken. Mensen kunnen echter verschillend reageren op zulke ingrijpende gebeurtenissen en er volledig door van slag raken. De een is redelijk nuchter, regelt zijn zaken met de politie en de verzekering, vloekt een paar keer flink en trekt een paar uur later, met een bitter gevoel, alsnog naar zijn vakantieadres. Met geld is gelukkig alles te koop. Een ander is zo boos dat hij er nog dagen hevige buikkrampen aan over houdt. Bij de volgende is het verdriet om verloren, dierbare goederen enorm, waardoor huilbuien niet meer te stuiten zijn. Kinderen kunnen hun gevoel van veiligheid kwijt raken en worden de volgende nachten krijsend van angst wakker. Weer een ander moet almaar overgeven of krijgt diarree door het onvermogen met zoveel stress om te gaan.

Is iemand astmatisch aangelegd, dan zou zo’n heftige gebeurtenis aanleiding kunnen zijn voor een astma-aanval. Bij weer een ander krijgt het hart het van de schrik te verduren en ontstaat pijn op de borst. Homeopathische middelen kunnen in zo’n situatie van onschatbare waarde zijn om te helpen de rust in het lichaam terug te brengen, de balans te herstellen, en de lichamelijke klachten te verhelpen. Natuurlijk verandert het niets aan de beroerde situatie van dat moment maar wel kan een goed gekozen middel ondersteunend werken in het verwerkingsproces nadien. Helaas zijn er geen homeopaten onderweg waar u even langs kunt rijden. Wel is het mogelijk een doos met middelen te bestellen, die specifiek zijn geselecteerd op acute situaties, met daarbij natuurlijk een praktische gebruiksaanwijzing. Een tip voor een volgende vakantie dus! Vergeet niet de doos op uw activiteitenlijstje te noteren zodat u hem volgend jaar niet kunt vergeten.

Trouwens, altijd handig zo’n acute doos in huis te hebben. De meeste ongelukken gebeuren nog altijd gewoon in huis!