Verdoving van de tandarts uit je lijf

Algemeen
tandarts

Via de het vragenformulier kwam een vraag binnen over de verdoving die de tandarts gebruikt bij een gebitsbehandeling.

“Ik moet binnenkort geopereerd worden aan gebit (implantaten) met lokale verdoving, weet een van u toevallig welke de minst belastend/ schadelijke verdovingsstof is, ik wil in ieder geval niets met articaine waar ik een hoop verontrustende artikelen over heb gelezen, maar welke is dan het minst schadelijk? Ik geef ook nog borstvoeding namelijk.”

Verdoving bij de tandarts

De minst schadelijke tandarts verdoving is de interligamentaire verdoving. Met deze methode wordt alleen de directe omgeving van de tand/kies verdoofd. Elke tandarts kan dit toepassen, elke tandarts zal in principe dit verzoek inwilligen. Soms, bij grotere ingrepen en op basis van argumenten kun je samen kiezen voor een bredere anesthesie. De schadelijke bijwerkingen van de verdoving bij de tandarts, maar ook bij andere anesthesie kunnen verwijderd worden door een Meta Detox die we adviseren bij dit soort ingrepen, maar ook voor de schadelijke gevolgen van vaccinaties en ander medicijngebruik.

Een specifieke amalgaam ontgifter is Hepar Sulfaris. Dit middel heeft als kwaliteit de giftige stoffen in ons lijf te binden en af te voeren. Een aanrader bij het verwijderen van amalgaam en/of reparaties aan amalgaamvullingen. Er blijven dan geen amalgaanresten in je lichaam achter. Hepar Sulfaris bindt de zogenaamde zware metalen, waarvan amalgaan er één van is. Door het te binden kunnen deze stoffen uitgescheiden worden en plassen we het gewoon uit. Zonder deze mogelijkheid doet ons lichaam ook pogingen om er geen last van te krijgen en dat gebeurt door deze zware metalen op te slaan in het vetweefsel rondom de organen. En daar kan het een tijdje blijven zitten. Per saldo en afhankelijk van hoeveel giftige stoffen we binnen krijgen wordt dit een meer of minder ziekmakend proces. Ook het vetweefsel rondom de organen behoort schoon te zijn. En ook hier geldt voorkomen is beter dan genezen. Want elke vervuiling eist op langer of korter termijn zijn tol.

Tandartsbehandeling uitstellen

Soms, zeker in het geval van het geven van borstvoeding, is het verstandig dit soort ingrepen nog even uit te stellen als dat kan totdat je de borstvoeding afgebouwd hebt. Kan dit niet, dan raden we je bovengenoemde producten aan. Ontwikkel je toch klachten na de behandeling dan is het verstandig een klassiek homeopaat te raadplegen, omdat dan de onderliggende gevoeligheid kennelijk een duit in het zakje doet. Deze gevoeligheid kan prima behandeld worden met homeopathische middelen zodat ingrepen van welke grootte dan ook, geen problemen gaan geven.

Voor pijnbestrijding is Arnica uitstekend te gebruiken. De ervaring in onze praktijken is dat de patiënt eigenlijk geen reguliere pijnbestrijding nodig heeft, de Arnica vangt dit prima op! Gebruik het vaak, eventueel in overleg met een klassiek homeopaat.