Verschillende varianten infectieziekten

Ziekte
Verschillende varianten van infectieziekten

Iedereen krijgt er in het leven weleens mee te maken: infectieziekten. Dat kan dan een virale infectie zijn, zoals een gewone verkoudheid, maar ook een ernstiger: een longontsteking. Ook kinderziekten zijn infecties, van virale oorsprong. Zij zijn onschuldig van aard, peppen het immuunsysteem op en zorgen vaak voor een sprong in de ontwikkeling van het kind nadien. Daarom zijn ze ook zo belangrijk! En willen we graag dat kinderen ze doormaken op de kinderleeftijd.

Er zijn ook bacteriële infecties, zij kunnen lastiger zijn. Ook hier moet het immuunsysteem flink aan de slag om de indringers de baas te worden, en dat gaat doorgaans gepaard met veel slijm/pusvorming, om zodoende alles het lichaam uit te werken. Dat is soms wat lastiger en langduriger, en men kan er ook best ziek van zijn.

Het valt en staat dus met onze weerstand… dus is het zaak die zo goed mogelijk te houden! Maar ja, dat gaat ook wel eens mis, en daar kunnen natuurlijk verschillende oorzaken voor zijn.
Koorts is bij beide vormen één van de eerste kenmerken dat ons lichaam actief aan het worden is tegen de indringer… en dat is dan gelijk te merken aan de vitaliteit. Je voelt je moe, koud, rillerig, etc. En dan is het zaak daar goed mee om te gaan. Want het lichaam, je immuunsysteem werkt een tandje harder, en dat kost dus energie! Goede zaak om dat een beetje te begeleiden en in goede banen te leiden. Dat kun je bijvoorbeeld doen door wat meer rust in acht te nemen, goed te drinken, voldoende slaap.

Maar als blijkt dat dat toch niet helemaal voldoende is, of je hebt het te laat opgemerkt, dan hebben we een heel scala aan homeopathische middelen die daar ons bij kunnen helpen! En hoeven we niet aan de antibiotica. Want met een middel wat goed past bij de situatie/aandoening waar je op dat moment last van hebt, kan het lichaam véél sneller zijn balans weer vinden, de vitaliteit herstellen en de indringers buiten de deur zetten!

Dit artikel is geschreven door klassiek homeopaat Ynette Mulder.