Eindexamens

Blog
eindexamenstress

De eindexamens staan weer voor de deur. Het moment dat je kennis moet hebben van alle lesstof en dit op het juiste moment laat zien tijdens het examen. Examens voelen soms als een mentale marathon. Hoe bereid je je hier goed op voor?

Klassieke homeopathie kan heel goed helpen bij het leveren van een goede prestatie tijdens het eindexamen. Een must bij langdurige examenperiodes.

 Eindexamen & klassieke homeopathie

Een goede voorbereiding op het examen is van cruciaal belang. Maar dan nog kan er stress ontstaan. Gedachten spoken door je hoofd. ‘Kan ik het wel?’ en ‘Als ik maar geen black out krijg’. Er zijn verschillende manieren om met deze stress om te gaan.

Voldoende ontspanning tijdens de examenperiode, sporten om je hoofd leeg te krijgen, ademhalingsoefeningen die je tot rust brengen. Zijn enkele manieren om de spanning het hoofd te bieden.

Denk bij spanning en vermoeidheid ook aan klassieke homeopathie. Dit kan in geval van examenspanning een uitkomst zijn.

Tips klassieke homeopathie

Hieronder volgen tips vanuit de homeopathie:

De spanning die zich vaak voordoet bij examens, wordt ook wel anticipatie angst genoemd. De angst voor wat er komen gaat. En de ‘worst case’ scenario’s kunnen je dan flink bezig houden.

Een bekend homeopatisch middel in deze situatie is Gelsemium, ook wel Jasmijnwinde genoemt. Dit middel staat bekend om de ‘examenvrees’. Het haalt de scherpe kantjes van de angst af. Zo kan met een gezonde spanning aan het examen worden begonnen.

Maar wat nu als de angst heftige vormen aanneemt? En er sprake is van ware paniek? Dan is Aconitum (de Blauwe monnikskap) een aangewezen middel. Aconitum helpt bij kwellende angst en de bijbehorende geestelijke en lichamelijke onrust. Dit middel helpt als de angst je volledig in beslag neemt en je niet meer tot een presteren komt.

Ook kan het vele leren en de spanning je overprikkeld maken. Als je het moeilijk vindt om te ontspannen, kan je slaap er ook onder lijden. Dan is Nux Vomica, oftewel Braaknoot een mooi middel. Het brengt je hoofd tot rust. En als je het ’s avonds inneemt, kan het voor een goede nachtrust zorgen. Een goede manier om scherp te blijven gedurende de examenperiode.

Hoe werkt het?

Als je gebruikt wilt maken van homeopathie, zit er vast een klassiek homeopaat in je buurt die je verder kan helpen.

Vind je het leuk om er zelf ook meer van te weten te komen?

Dan hoef je geen afgestudeerde homeopaat te zijn om in veel

voorkomende situaties, zoals ook examenstress, jezelf te kunnen helpen met homeopathie. Een cursus bij een homeopaat is voldoende. Veel homeopaten bieden korte cursussen aan waarin je leert werken met homeopathie in veel voorkomende situaties. De zogenaamde EHBO situaties, maar dan net een beetje meer. Tijdens deze cursus schaf je een kleine doos met middelen aan en leer je ze in te zetten op het juiste moment. Ideaal als je jezelf of je naaste wilt helpen met examenvrees.

En als je de examenspanning in de hand hebt, kun je je geest nog ondersteunen met Schüsselerzout nr. 5, Kalium Phosphoricum. Het geeft je kracht om langdurig onder druk te werken en goed te kunnen concentreren.

Deze zouten zijn specifieke minerale verbindingen die van nature in ons lichaam voorkomen en die werken op celniveau. Dit is homeopathie in de vorm van tabletjes, die je laat oplossen in je mond. Je koopt het bij een reformzaak of een drogist.

Kortom alle tools om goed te kunnen presteren tijdens de eindexamens. Laat je ondersteunen en maak er een positieve ervaring van. Succes!

Bianca Lubberts