Gemeente Wijchen beste voor borstvoeding

Borstvoeding en homeopathie
borstvoeding geven

Voor borstvoeding kunnen vrouwen het beste in de Gelderse gemeente Wijchen zijn. De plaats is door het Voedingscentrum uitgeroepen tot borstvoedingsvriendelijkste gemeente. Wijchen heeft de meeste plekken waar vrouwen hun kroost rustig de borst kunnen geven.

Wijchen is met het meeste aantal openbare locaties per zuigeling waar vrouwen ongestoord hun baby de borst kunnen geven, de eerste borstvoedingsvriendelijke gemeente van Nederland.

Deze plaatsen zijn herkenbaar aan een beeldmerk ‘Voeden kan hier’ met daarop een afbeelding van een zuigeling die borstvoeding krijgt. Het beeldmerk is bijvoorbeeld te vinden in cafés, restaurants, maar ook in kantoorgebouwen. Wijchen heeft in verhouding het meeste aantal ‘Voeden kan hier’ plaatsen per pasgeborene in Nederland.

Film
De gemeente Wijchen kreeg op 28 september, bij de start van de Wereld Borstvoeding Week een plaquette uitgereikt. Op die dag vond ook de feestelijke première plaats van de film ‘Tijd voor borstvoeding’. Daarin worden 2 vrouwen gevolgd tijdens hun zwangerschap en in de periode dat ze borstvoeding geven.

Kijk op www.voedenkanhier.nl en je weet waar jij je kind in alle rust borstvoeding kunt geven.