Yes, het is bijna zomer!

Actueel
Yes, het is bijna zomer

Het is weer zover: de klok mag een uur vooruit. Het is zomertijd! Dit betekent meer licht, een grotere opname van vitamine D, vaker en langer buiten en de barbecue al wat dichter bij de tuindeur, zo binnen handbereik.

Net als na oud en nieuw bruisen de goede voornemens omhoog.  Lekker bij de loopclub, een groene smoothie voor de vitamine C, tóch maar het abonnement bij de sportschool door laten lopen en meer op voeding en calorieën letten want over een poosje is het bikinitijd en begint de vakantie , een periode met zon, zee en bergen.

Heerlijk die zomertijd. Het geeft ook een boost aan nieuwe energie, de winterdip kan weer naar de achtergrond verdwijnen om plaats te maken voor de zon.  Veel mensen knappen daar ook daadwerkelijk van op!

Niet alleen dat ene uurtje maakt het verschil, maar ook de wetenschap dat we ‘de goede’ kant weer op gaan wat het mooie weer betreft doet wonderen. Ook de mopperige medemens blijkt ineens aardig, want evenals de energie die omhoog klimt, gaat ook het humeur daarin mee. De mensen zijn vrolijker, het leven is minder zwaar en iedereen is goed geluimd. De kinderen mogen na het eten ’s avond nog even naar buiten en spelen het avontuur tegemoet. Een lange, lange zomer ligt voor ons. Het is even ‘doorbijten’ voor de mensen met hooikoorts. Voor hen is het voorjaar immers een lastige tijd omdat alles tot bloei komt, stuift en pluist.

Homeopathie in de zomerperiode

Homeopathie kent vele mogelijkheden. Zoals bij hooikoorts, waarbij de heftigheid duidelijk af kan nemen en het voorjaar anders beleefd wordt. Maar ook verder in de zomerperiode. Wanneer de muggen vrolijk ’s avonds weer voor de tent dansen of stiekem ’s avonds onze slaapkamer veroveren kan een homeopathische middel er voor zorgen dat je niet geprikt wordt. Denk ook aan de mogelijkheden van homeopathie bij zonneallergie, wespensteken, verbranding of een zonnesteek, kwallenbeten en andere ongemakken. Vaak snel en goed te genezen.

Help je spijsvertering een handje door elke dag verse gember door je smoothie te doen. Dit brengt je stofwisseling goed op gang en is verwarmend voor je organisme. Ook homeopathische middelen kunnen dit soort positieve stofwisselingsprocessen op gang brengen. Denk aan homeopathie als de avonden en nachten nog koud zijn, de afkoeling. Menigeen gaat kouvatten, hoesten en proesten. Veel drinken en vooral een glas water met citroen op de nuchtere maag ’s morgens heeft een goed reinigend effect.  Een goede start.

Another way of life!

Een gezonde leefstijl kan veel in de preventieve sfeer bewerkstelligen. Het is een kleine moeite voor een groot resultaat. Ook hierin kan je homeopaat je advies geven en deze leefwijze ondersteunen. Vraag naar een EHBO cursus. Bijna elke homeopaat geeft ‘m eens in de zoveel tijd. Ontzettend leerzaam en handig. Het EHBO doosje kan mee op vakantie en komt zeker in gezinnen met kleine kinderen veel van pas. Je kunt direct iets doen in alle acute situaties.

De kracht van de homeopathie is groot!  De menselijke levenskracht is geniaal. En vooral in acute situaties is de werking heel erg snel. Dat scheel veel energieverlies en ellende. En als je eenmaal gezien en ervaren hebt wat mogelijk is, dan vinden we ook weer ons vertrouwen terug in de mogelijkheden van ons eigen lijf. We kunnen veel met ons zelf genezend vermogen en daar is iedereen mee uitgerust gelukkig!  Nu alleen nog even weten welk middel in welke acute situatie geïndiceerd is. En daar hebben we de EHBO cursussen voor!  Superhandig.

Maar naast al deze goede voornemens als de klok een uur vooruit gaat is het meest beste advies: GENIET!

Geniet vooral van deze zomertijd, van de extra uren, van het buiten zijn, van de tuin, de extra vrije dagen, van de vrijheid en de vakantie. Want voordat je het weet is de langste dag alweer geweest en kruipen we langzaam maar zeker weer richting… Nog even niet aan denken!

Wij wensen je een heel fijne zomertijd!