Homeopathie en hoge bloeddruk: 5 vragen en antwoorden

Hart- en vaten
Hoge bloeddruk

Omdat we regelmatig vragen ontvangen over de mogelijkheden van homeopathie bij een hoge bloeddruk hebben we de meest gestelde vragen met onze antwoorden op een rij gezet.

1. Kun je met homeopathie een hoge bloeddruk behandelen?

Dagelijkse bloeddrukschommelingen zijn normaal. Onderhevig aan emoties, stress, inspanning en ontspanning beweegt de bloeddruk mee. Dat geeft geen problemen. De elasticiteit van de bloedvaten kunnen dit prima opvangen en het is een gezond proces. Of je een structurele hoge bloeddruk hebt kan getest worden met een 24-uursmeting. Is de bloeddruk ’s nachts als je slaapt ook hoog, dan betekent dit dat er sprake is van een structurele hoge bloeddruk. Immers ’s nachts is er geen sprake van emoties, inspanning of stress. Wordt er een structurele hoge bloeddruk gevonden dan betekent dit dat hart en nieren niet goed meer samen werken. Vanuit de homeopathie herstellen weer de samenwerking tussen deze beide organen zodat de bloedruk weer kan normaliseren. Homeopathische middelen zijn gelukkig natuurlijk, zonder bijwerkingen en veilig in gebruik.

2. Kun je met homeopathie een hoge bloeddruk verlagen?

Homeopathie is een geneeswijze die de levenskracht aanstuurt om altijd weer de gezonde balans te herstellen. Dat geldt ook in het verlagen van de bloeddruk. De middelen zullen het proces aansturen om het gezonde evenwicht weer te laten ontstaan. Zijn er z.g. ziekteonderhoudende omstandigheden als verdriet, stress, zorgen etc. dan kunnen de homeopathische acute middelen hier voorwaardenscheppend in werken. Door dit te gebruiken zorg je eigenlijk zelf voor je eigen genezing.

3. Welke homeopathische middelen helpen tegen een hoge bloeddruk?

Helaas kunnen we op de website geen namen noemen van homeopathisch werkzame middelen. De nieuwe wetgeving vanaf 1 september 2012 door onze minister van Volksgezondheid Schippers in het leven geroepen, verbiedt te vermelden welke klachten behandeld c.q. genezen kunnen worden door het inzetten van de homeopathische middelen. De reden waarom is niet duidelijk. Maar, gezondheid is iets heel persoonlijks. Dus wij willen je graag de mogelijkheid bieden om hier je vragen te stellen indien nodig.

De kennis over de werkzaamheid van de homeopathische geneesmiddelen is natuurlijk bekend bij alle op deze website vermelde therapeuten. Je kunt ook met één van hen bij jou in de buurt, rechtstreeks contact opnemen. Je vindt de praktijken onder het kopje ‘praktijken’. Zij zullen je graag verder helpen.

4. Zijn er alternatieven om een hoge bloeddruk te verlagen?

Zoals gezegd zijn er vele mogelijkheden met natuurlijke, veilige geneeswijzen en –middelen. Ook voeding kan daarin een belangrijke rol spelen. Om alle alternatieven in kaart te brengen en vooral toegespitst op de individuele benadering loont de moeite. En wat je niet moet vergeten is dat een hoge bloeddruk een uitdrukking is van eigenlijk, een onderliggend proces. Dus het eindresultaat van iets dat al langer gaande is in het organisme. Soms zelfs vanuit de erfelijke belasting. Als in de familie veel hoge bloeddruk voorkomt dan is het niet gek dat dit doorgegeven wordt aan het nageslacht. Althans…de gevoeligheid wordt doorgegeven. Zelf kun je daarin heel veel doen om het niet tot ontwikkeling te laten komen. Denk aan leefstijl, voeding, in- en ontspanning etc.

Reguliere middelen, de z.g. bloeddrukverlagende medicijnen, zullen met hun bijwerkingen en onderdrukkende effect altijd een negatief weerslag hebben en op termijn meer klachten veroorzaken. Denk daarbij aan een toename van Diabetes Mellitus type twee, maar ook vermoeidheid, impotentie, een lage hartslag, vocht vasthouden, hartritmestoornissen, meer kouwelijk voelen en andere klachten. Een hoge bloeddruk komt over het algemeen niet uit de luchtvallen, een hoge bloeddruk verlagen is dan ook een proces. Dit proces kun je prima met een bewuste levenshouding, voedingsstijl en verbeterde omstandigheden beïnvloeden. Reguliere bloeddruk medicatie wordt standaard, lees protocollair, ingezet. Hier is geen sprake van individuele behandeling. Dat is bij het vinden van alternatieve behandelingen veel specifieker en daardoor effectiever.

De beste genezing is de genezing die het lichaam zelf volbrengt. Alles wat het lichaam heeft ontwikkeld, zou ook door het lichaam weer hersteld moeten worden. En dat lukt natuurlijk niet altijd, maar het percentage verbetering in de behandeling van een hoge bloeddruk in het alternatieve circuit, vooral met homeopathie, is hoog te noemen.

5. Gaat mijn bloeddruk met homeopathie snel omlaag?

Snel de bloeddruk verlagen is altijd onderdrukking. Bloeddruk verhoging is meestal een traag proces dat al langer onopgemerkt plaatsvindt. In sommige situaties b.v. wanneer er sprake is van acuut nierfalen dan kan de bloeddruk ineens heel erg stijgen. Meestal gepaard met ineens ook veel hoofdpijn. Ook in een zwangerschap met een dreigende zwangerschapsvergiftiging zal het een snel proces zijn. Dit soort situaties vraagt altijd om een directe ziekenhuis opname. Ook ten aanzien van jezelf kun je een pluis/niet pluis gevoel ontwikkelen. Homeopathische bloeddrukverlagende middelen, als we het zo zouden kunnen noemen, zullen dus langzaam doch gestaag het proces omkeren.. Veilig, duurzaam, zonder bijwerkingen en makkelijk te gebruiken.

Zelf nog een andere vraag?

Heb je zelf nog een andere vraag over een hoge bloeddruk en homeopathie? Stel deze dan door hieronder te reageren op dit artikel.

Meer lezen over een hoge bloeddruk en homeopathie?