Slaapproblemen en homeopathie

Slapen
slaapproblemen

Dat veel mensen in Nederland slaapproblemen hebben, aan slapeloosheid lijden en elk uur de klok zien is een bekend gegeven. De uren kruipen ’s nachts.

Ook lijken zorgen, stress en verdriet veel erger als het donker is. Donker maakt alles groter… In onze praktijken zien we veel mensen die slecht slapen. Het is belangrijk te horen hoe lang dit al zo is en of er een aanleiding of oorzaak was. Als homeopaat zoeken we het liefst naar het moment waar het ‘fout’ ging. Dit geeft vaak aan dat we hierop voor kunnen schrijven zodat het organisme zichzelf weer kan herstellen.

Oorzaken van slecht slapen

Er zijn verschillende aanleidingen waarom mensen slecht slapen. Vaak zien we dat na het overlijden van een geliefde vooral het inslapen niet meer lukt. Regelmatig is stress de boosdoener en onder stress verstaan we dan de drukte van deze tijd, de werkdruk en de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt. We zien dan veel dat mensen rond een uur of drie ’s nachts wakker worden en gelijk beginnen te denken aan ‘wat er nog moet gebeuren’. Na een lange tijd wakker gelegen te hebben, valt iemand weer in slaap om vervolgens niet uitgerust weer hardvochtig door de wekker opgeschrikt te worden. Een enkele keer is dat geen probleem, maar wanneer dit een structureel ding dreigt te gaan worden ontaard dit vaak in een vermoeidheid overdag, concentratieverlies en een kort lontje. Zo belangrijk is een goede nachtrust. Ook ergernis, frustratie, ruzie of strijd kan je slaap verstoren. Sommige dingen zijn niet altijd even snel op te lossen.

Kunstmatig licht

De afgelopen jaren is ons digitale leven meer en meer tot ontwikkeling gekomen. Enerzijds kun je je afvragen of dit gunstig is, anderzijds leven we ook in deze tijd en is het digitale leven een onderdeel van ons bestaan. Dat wil niet zeggen dat we er geen last van kunnen krijgen. Bij veel mensen, meer dan we misschien van onszelf weten, geeft dit slaapproblemen. Het kunstmatige licht van de computer, ons mobieltje, de iPad of iPhone belemmert het vrijkomen van het slaaphormoon Melatonine. 60% van de jongeren geeft aan slaapproblemen te hebben. Dat is natuurlijk ongelooflijk veel. Door de activiteiten op de digi apparatuur, zoals spelletjes zorgen voor een scherpheid, een alertheid die juist het inslapen bemoeilijkt. De hersenen zijn nog té actief. Tien procent van de 13 – 18-jarigen geeft aan in de slaap gestoord te worden door het binnekomen van sms-jes of appjes. Zij missen op die manier ook de diepe, herstellende slaap. Het is alsof ze continue ‘waaks’ moeten zijn om ‘niets te missen’.

Denk bij slaapproblemen ook aan straling. Straling van bijvoorbeeld de volle maan, maar ook aan de elektriciteitsleidingen als je buitenaf woont, de internetverbindingen in je huis en overal om je heen. Gevoelig zijn is goed, té gevoelig of óvergevoelig zijn is een gezondheidsprobleem. Daar moet weerstand tegen opgebouwd worden.

Reguliere medicijnen

Veel mensen slapen slecht door het gebruik van té veel reguliere medicijnen. Je moet je voorstellen dat hiermee de lever en nieren het zwaar te verduren krijgen. Zij moeten immers deze chemisch synthetische medicijnen weer afbreken. Dat is een klus en als je daarbij nog als gegeven neemt dat de lever tussen ’s middags 3 en ’s nachts 3 zijn (over) uren maakt, kun je je ook voorstellen dat dit voor een groot deel in onze slaap gebeurt. In ieder geval in de uren dat we zouden moéten slapen. De lever kan ons dan zomaar uit de slaap houden… Ook de wisseling van de zomertijd en de wintertijd kan een ritmeverstoring tot gevolg hebben. Meestal duurt het een weekje en dan zijn we er weer aan gewend. Duurt het langer? Of wil je het voor zijn, dan is het goed om hierin te investeren. Dit geldt ook voor slaapproblemen door wisselende diensten, veel reizen en met name intercontinentaal waarbij je te maken krijgt met jetlag klachten. Ook dan is de aanmaak van melatonine op het juiste moment behoorlijk verstoord. Zeker als je beroepsmatig met grote regelmaat hiermee te maken hebt.

Wat biedt homeopathie bij slaapproblemen?

Eigenlijk in alle bovengenoemde situaties kan de homeopathie heel veel goed doen. En ben je nog niet bekend met deze homeopathische mogelijkheden, onderzoek dan eens de mogelijkheden en ervaar hoe snel dit verbetering gaat geven. Homeopathie helpt bij stress, verdriet, frustratie, werkdruk, bij Electro smog, even als containerbegrip gelanceerd en bij alle andere factoren die je uit de slaap houden. Homeopathie helpt de balans te herstellen, meer los te laten en als het ware je weerstand opbouwen tegen de omstandigheden die je uit de slaap houden.

Homeopathie werkt snel, veilig, effectief en zonder schadelijke bijwerkingen. Ook kan homeopathie geen afhankelijkheid creëren of verslavende effecten ontwikkelen. Homeopathie helpt je door een lastige periode heen of laat je minder last hebben van de straling om je heen en het kunstmatige licht van je apparatuur. Minder last van het ontgiften van je lever, van de bijwerkingen van je reguliere medicijnen en helpt bij het herstel van een gezonde leverfunctie.

Homeopathie kan op een natuurlijke manier de balans in vele gevallen voor 100% weer herstellen! Slaap er maar eens een nachtje over, voor een besluit te nemen…

Homeopathie bij slaapproblemen, het proberen waard!