Longontsteking: een complicatie van een ziekte

Actueel
Longontsteking

Het ontwikkelen van een longontsteking is een ernstig proces. Vaak ontwikkelt het zich als een complicatie vanuit een ziekte al dan niet met een aanleiding van buitenaf.

Heel simpel, je kunt kou vatten door zonder jas buiten te lopen als het erg koud is, door sterk af te koelen als je gesport hebt, door kletsnat te worden in een regenbui en door andere soortgelijke situaties. De aanleiding komt dan van buiten af en ons zelf genezende vermogen heeft geen adequate reactie kunnen produceren om de kou te trotseren. Hierdoor kan het deze heftige reactie geven. Eigenlijk een reactie vanuit zwakte. De weerstand was niet goed genoeg om de kou te overwinnen.

Een mooie oude wijsheid van Hippocrates:
“Een koorts ontstoken in de herfst maakt vaak dat de mens sterft. Maar ziekte in de lentetijd wordt men behoorlijk gemakkelijker kwijt…”

Vaak zien we een longontsteking ontwikkelen nadat iemand de griepprik heeft gekregen. In de herfst/winter van 2009 zagen we dit ontzettend veel na het zetten van de Mexicaanse griepprik. Het vaccin zetten lijkt dan ook een stuk weerstand te roven, waardoor ons lichaam opnieuw vanuit een verzwakking gelijk in een crisis terecht komt. Vroeger ging men dood aan een longontsteking. Ook de jaarlijkse griepprik neemt veel weerstand van ons weg. Daaraan dragen de hulpstoffen die in het vaccin zitten zeker een steentje bij. Kwik en andere hulpstoffen horen niet in een gezond lichaam voor te komen. Sterker nog, ze veroorzaken neurologische problemen en Alzheimer en daar wordt niemand blij van. De griepprik staat ter discussie gelukkig, waarbij zelfs het RIVM haar vraagtekens laat zien.

Complicatie bij zware chronische ziekten

Als derde komt een longontsteking vaak voor als complicatie bij zware chronische ziekten. En dan kan een zuchtje wind al voldoende zijn om een longontsteking op te lopen. Ook hierbij is natuurlijk de onderliggende zwakte de oorzaak . Het gebruik van een langere periode van antibiotica is regulier het antwoord op de longontsteking. De zwakte wordt hierbij nooit weggenomen, de weerstand wordt hiermee ook nooit beter van. Sterker nog, de gevoeligheid voor dit soort complicaties die vat hebben op de zwakste plek in het lichaam, wordt hiermee alleen maar groter.

De homeopathische behandeling van longontsteking

In de homeopathische praktijk is het behandelen van een longontsteking niet heel moeilijk. We vragen de belangrijkste zaken uit in zo’n acute situatie. Is er een aanleiding? Waardoor en wanneer zijn de klachten ontstaan. Hoe heeft het zich ontwikkeld? Hoe snel heeft het zich ontwikkeld? Heb je koorts? Hoe hoog? Transpireer je veel? Overdag? ‘s Nachts? Heb je het vaker gehad? Komt het in de familie voor? En nog meer gerichte vragen over de erfelijke belasting zullen ons beeld compleet maken. En in negen van de tien gevallen zal de patiënt drie flesjes mogen gebruiken waarbij de verwachting is, dat er op dag twee al een significante verbetering zal zijn. Koorts gezakt, transpiratie verdwenen, hoest afgenomen, betere nachten en weer iets vitaler….

Het voordeel van het gebruik van homeopathische middelen is dat het lichaam deze zwakte weer sterker maakt omdat de klachten niet onderdrukt worden. Bovendien blijven er normaal (bij antibiotica gebruik) altijd een soort van littekentjes te zien in de longen. Na een homeopathische behandeling is alles helemaal hersteld en is er niets meer te zien!

Houd je weerstand op peil

We kennen een aantal ondersteunende middelen om de weerstand goed op niveau te houden, naast uiteraard goede voeding, fruit, groente en voldoende rust, ritme en regelmaat. Lees hier meer over deze middelen »

We kennen ook een tinctuur die de kwaliteit heeft zware metalen als bijvoorbeeld kwik te binden en uit te scheiden. Ook dit is zeer zinvol omdat zoals gezegd vele neurologische problemen zich gedurende een langere periode zich ontwikkelen na een aantal keren de griepprik te hebben ontvangen. Ook dementie is gebaat bij deze tinctuur. Voorkomen is beter dan genezen immers? Lees meer over deze natuurlijke detox ». Deze middelen zijn prima ook in de preventieve sfeer te gebruiken.

Wij wensen je een fijne winter met voldoende weerstand en geen griep, verkoudheden en erger…